Market Art Fair tar plats på Liljevalchs

Den 17–20 september 2021 är det dags för Market Art Fair, Nordens ledande mässa för samtidskonst. Humlegården är stolt partner till årets upplaga. Vi träffade Sara Berner Bengtsson, Managing Director på Market, för att prata om årets mässa och om konstens betydelse för upplevelsen av en plats.

Market Art Fair äger rum på Liljevalchs konsthall och i den nya tillbyggnaden Liljevalchs+. I år samlas 35 gallerier, som tillsammans visar närmare hundra konstnärer med ett nordiskt fokus. För oss på Humlegården är konst en viktig del i upplevelsen av en plats. För vad vore väl ett torg eller entrén i en fastighet utan konstverk som skapar trivsel, uppmanar till eftertanke, stimulerar kreativitet eller gör platsen unik?

 

Hej Sara! Vad får man inte missa på årets mässa?

Det härliga med en mässa är att gallerierna verkligen vill ta tillfället till akt att visa de allra mest aktuella konstnärerna just nu, så som besökare kommer man få ta del av många spännande presentationer och konstverk. Förutom detta tycker jag man inte får missa vårt samtalsprogram, Market Talk. Där har vi i år samlat experter och debattörer om allt från den pressade situationen för konstnärer i Belarus; hur klimatkrisen speglas i samtidskonsten; till att Moderna Museets chef berättar om hur de köpt konst under Corona-krisen för att stödja svenskt konstliv.

Hur mår Stockholms konstscen?

Stockholm är en stad som ligger i framkant i många kreativa områden som mode, mat och design och det syns så klart också i konstlivet. Vi har fantastiska gallerier som många av dem visar konstnärer som man också kan se på den internationella konstscenen. Ofta kan man få en personligare kontakt med galleristen och konstnären här, just för att Stockholm är lite mindre. Sen har det givetvis varit tufft för många gallerier och konstnärer det senaste året, och vi hoppas vi på en stor uppslutning och engagemang från samlarna på årets Market så att det blir en ordentlig återstart nu i höst.

Hur ser du på konstens betydelse för upplevelsen av en plats?

Konst fyller en enormt viktig funktion i det offentliga rummet och på arbetsplatser! Konst har den fantastiska egenskapen att man inte själv behöver äga den för att kunna njuta av den och den ska berika ens liv. Där ger verkligen staden eller arbetsplatsen en gåva när de placerar ett konstverk på en offentlig plats eller kontor. Jag tycker också att det är berömvärt med företag som visar att de har ett samhällsengagemang genom att engagera sig och stödja en lokal konstscen. Då tror jag att man som medarbetare känner en stolthet över att ha en medveten arbetsgivare, även om just ett specifikt konstverk inte är ens personliga favorit.

Sara Berner Bengtsson, Managing Director 


Liljevalchs konsthall. Läs mer om Market Art FairRelaterade artiklar

På besök hos Wigge & Partners

Förmedla varumärket, manifestera kulturen, stödja arbetssätt – kontoret har många uppgifter. Här berättar Patrick Forslund på advokatbyrån Wigge & Partners om hur de ser på kontorets roll.

Läs mer


Humlegården tecknar principöverenskommelse med Solna stad avseende markanvisning i Solna strand

Markanvisningen avser kontor med en total bruttoarea om cirka 40 000 kvm fördelat på tre kvarter, belägna intill Mälarbanan i de norra delarna av Solna strand. Förvärvet möjliggör en fortsatt...

Läs mer


Humlegården presenterar starkt och stabilt resultat

Humlegården bibehåller en positiv utveckling under årets första sex månader. Vårt erbjudande möter våra kunders förändrade arbetssätt väl, liksom kraven på ett attraktivt sammanhang och läge....

Läs mer