Humlegården välkomnar Rituals till Biblioteksgatan 29

Pressmeddelande den 9 mars 2022:

Rituals Cosmetics har tecknat ett femårigt avtal med Humlegården om kontorslokaler på cirka 500 kvm på Biblioteksgatan 29 vid Engelbrektsplan. Här etableras bolagets nordiska huvudkontor. Inflyttning sker den 1 september 2022.

Humlegårdens fastighet på Biblioteksgatan 29 har ett attraktivt läge mittemot Kungliga biblioteket, strax intill Engelbrektsplan och Stureplan. Här erbjuds flexibla kontor i en modern miljö, ett stort gym, reception, coworking, konferensrum samt cykel- och bilparkering. Rituals sökte effektiva lokaler som möter medarbetarnas behov och där det finns utrymme för fortsatt expansion. Viktigt var även läget och tillgången till service.

– Vi ser ett stort intresse för Engelbrektsplan och är glada över att ett spännande varumärke som Rituals har valt att etablera sig här. Rituals syn på kontorets roll och ambitiösa vision är inspirerande, och vi ser fram emot att tillsammans få utveckla en arbetsplats som kan möta morgondagens krav på en attraktiv miljö, där både företaget och medarbetarna kan växa, säger Peter Lind, fastighetschef på Humlegården.

Ambitionerna är höga och målsättningen är att skapa en attraktiv arbets- och mötesplats för Rituals drygt 45 medarbetare. Inflyttningen sker 1 september 2022.

– Vi är mycket förväntansfulla över att snart flytta till vårt nya kontor, som skräddarsys för att passa våra behov och vårt varumärke. Humlegården förstår vår vision, där vi vill skapa ett kontor som är inspirerande och sticker ut. Att dessutom ha närheten till Stockholms puls och tillgång till husets olika resurser är ovärderligt och mycket attraktivt för våra medarbetare, säger Joakim Klingsell, vd Rituals Norden.

Om Rituals Cosmetics
Rituals öppnade sin första butik i Sverige 2011 och har sedan dess expanderat snabbt på den svenska och nordiska marknaden. Idag har Rituals 140 butiker i Sverige, Norge och Danmark samt finns hos många återförsäljare. Rituals Cosmetics filosofi bygger på en förvandling av vardagens rutiner till meningsfulla och exklusiva ritualer för både kropp och hem.

Samarbetspartners i projektet: Sweco (arkitekter) och Metrolit Byggnads AB (byggentreprenad).
Humlegården Fastigheter: Katarina Cygnaeus (uthyrning), Ove Neuman (byggprojektledning) och Anna Winbergh (marknadsområdeschef).Relaterade artiklar

Vi deltar i Open House 2023

Open House är den världsomspännande arkitekturfestivalen som syftar till att skapa nyfikenhet och öka allmänhetens intresse för arkitektur, involvera medborgarna i stadens utveckling och ge nya...

Läs mer


Cederquist förlänger hyreskontraktet och utökar samtidigt sina lokaler hos Humlegården

Advokatfirman Cederquist har valt att förlänga hyreskontraktet avseende kontor på Hovslagargatan 3 i Stockholm. Bolaget kommer även att utöka lokalerna, som nu sträcker sig över cirka 3 900 kvm. 

Läs mer


Humlegården välkomnar restaurangerna ART och Din-Din Club till Norra Station

Under våren 2024 får Stockholms krogscen två nytillskott i Hagastaden. De populära Stockholmskrogarna Restaurang ART och Din-Din Club öppnar nya verksamheter i Humlegårdens satsning Norra Station,...

Läs mer