Inspiration från hotellvärlden i det nya kvarteret Origo

Pressmeddelande den 21 februari 2022:

Det nya kvarteret Origo i Solna strand ska bli en ny mittpunkt i området. Humlegårdens satsning på framtidssäkrade kontor slår upp dörrarna hösten 2023. Ett särskilt stort fokus har lagts på atmosfären samt service- och tjänsteerbjudandet, utvecklat av Humlegården tillsammans med Spik Studios, som står bakom välkända destinationer som Ellery Beach House och Steam Hotel.

Origo sträcker sig över totalt 50 000 kvm. Ambitionen är att miljöcertifiera fastigheten enligt Miljöbyggnad, nivå Guld. Under 2021 påbörjades arbetet med den första etappen. Här erbjuds lokaler från 345 kvm upp till 18 000 kvm, med inflyttning hösten 2023. Lokalernas utformning arbetas fram med utgångspunkt i hyresgästens behov. Som komplement till kontorslokalerna kan medarbetarna även ta del av Origos unika kombination av tjänster och bekvämligheter. Med inspiration från hotellvärlden erbjuds service, hälsa och avkoppling sida vid sida med innovativa kontor och flexibla miljöer för möten och arbete.

– I arbetet med Origo vill vi utmana normen för upplevelsen av ett kontor. Vi ser en stor efterfrågan på tjänster och service som ger kunderna flexibilitet, det är ett grundkrav idag. I Origo har vi tagit ett steg längre och tänker att kontoret sträcker sig bortom den egna lokalens väggar, genom tillgången till ett gemensamt entréplan som innehåller massor med service och härliga miljöer. Vi vill skapa en destination som bjuder på omsorgsfullt designade miljöer där vi tänkt på alla delar i upplevelsen. Platser för arbete, möten, hälsa och avkoppling, säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården

Fokus på sociala miljöer
På det gemensamma entréplanet finner man Open Workspace, en stimulerande miljö med allt som behövs för en produktiv arbetsdag. En Community Manager ansvarar för servicen på plats. Här får man tillgång till sociala ytor, arbetsplatser och olika typer av mötesrum. Origo erbjuder en bred palett av mötes- och konferensrum, för såväl små som stora sammankomster. Alla utrustade med modern teknik och inspirerande inredning. Särskilt utmärkande är Origos välutrustade Private Rooms för upp till 12 personer, med arbets-/mötesbord, en egen lounge, fullt utrustat pentry och tillgång till Origos room service. Vissa rum kan hyras över en längre period, precis som på hotell.

Tre centrala funktioner är Creative Studio, Origo Cinema och Origo Playground. Creative Studio är designat för att kunna vara föränderligt och byta skepnad och anpassas efter behov. Här kan man spela in podcasts, använda rummet som foto- och filmstudio eller bara som ett mötesrum som främjar kreativitet. Origo Cinema är som namnet antyder perfekt för filmvisningar och presentationer i en intim miljö. När man behöver fylla på med energi kan hyresgästerna besöka Origo Playground. Här finns biljard, shuffle och sällskapsspel samt en scen som gör det möjligt att arrangera event.

Mat och dryck är även det en viktig del i erbjudandet. Här etableras både ett café och en restaurang där man kan njuta av god mat och dryck från tidig morgon till sen kväll. På taket ligger Origo Rooftop. En grön oas med orangeri och flexibel möblering, som gör att platsen även lämpar sig för event.

– Gemensamt för flera av våra kunder är att man söker flexibilitet, som gör det möjligt att nyttja andra miljöer utöver kontoret eller lägga till tjänster när behov uppstår. Vi vet även att det är viktigt för alla verksamheter att kontoret också är en riktigt attraktiv plats för alla medarbetare. Ett ställe där man vill vara och som bjuder på ett intressant sammanhang. Därför har vi laddat Origo med olika typer av sociala miljöer, som till exempel Origo Cinema, Origo Playground och Origo Rooftop, berättar Anna Kullendorff.

En destination med inspiration från hotellvärlden
Innehållet i Origo är skapat av Humlegården Fastigheter i samarbete med Spik Studios, koncept- och inredningsbyrå som står bakom välkända destinationer som Ellery Beach House, Hotell Frantz och Steam Hotel. Platsen har utformats för att dynamiskt kunna skifta mellan arbete och avkoppling. Här erbjuds service, kulturupplevelser, hälsa och avkoppling sida vid sida med innovativa kontor och flexibla miljöer för möten och arbete. Det medvetna samspelet mellan arbete och fritid gör att destination lever över dygnets alla timmar.

– Syftet med vårt fokus på föränderlighet är att det aldrig ska gå ur tiden, stagnera eller kännas oinspirerande. En miljö för dig som gillar att vara med där det händer – när det händer, helt enkelt. Det som ena månaden är en pop up-butik kan nästa månad vara en biograf, en podcaststudio eller varför inte en keramikverkstad? Origo kommer att vara en levande plats, med miljöer där inga detaljer lämnats åt slumpen och där man finner service utöver det vanliga, säger Lisa Krogstad, Inredningsdesigner och projektledare på Spik Studios.

– Att få vara delaktig med vårt team att utveckla Origo som en framtida arbetsplats och destination är otroligt inspirerande. Vi på byrån är väldigt stolta över att få vara en del av arbetet med koncept och interiör, säger Daniel Berg Stocks, Vd på Spik Studios.

En attraktiv plats
Satsningen på Origo ska länka samman byggnaderna i de norra delarna av Solna strand och skapa en modern stadskänsla med nya stråk och generösa mötesplatser. Humlegården är den största privata fastighetsägaren i Solna strand och har under cirka tio års tid arbetat aktivt med att utveckla, förtäta och modernisera stadsdelen, från att mestadels innehålla lätt industri, till att bli ett modernt och urbant kontorsområde. Här finns idag flera högkvalitativa restauranger såsom K-Märkt, Restaurang S och Villa Wera samt fyrstjärniga Grow Hotel, tillgång till närservice och goda träningsmöjligheter. Kommunikationsläget är utmärkt, med närhet till både tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och flera busslinjer. Intresset för Solna strand är stort och bland Humlegårdens kunder i området återfinns såväl myndigheter och stora huvudkontor som start-ups.

För mer information om Origo, besök www.humlegarden.se/origo.

Vill du veta mer om möjligheterna att etablera kontor i Origo? Kontakta Annelie Liljeqvist, uthyrare:
E-mail: annelie.liljeqvist@humlegarden.se. Tel: 070-591 93 82

Samarbetspartners: White Arkitekter, Spik Studios, Forsen AB.
Humlegården Fastigheter: Annelie Liljeqvist (uthyrning), Niclas Erneving (projektchef) och Jens Folkesson (affärsutvecklare).Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer