Lyssna på vår podcast i sommar

Du har väl inte missat Humlegårdens podcast, ”Miljöer att växa i”? Här samlar vi intressanta gäster till samtal om ämnen som vi brinner för – som kontoret, arbetslivet och stadsutveckling. Samtalen leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.

Du hittar "Miljöer att växa i" där poddar finns, t ex på Spotify, samt på vår hemsida

1 − Kontorets roll
I ljuset av pandemin kan vi konstatera att sammanhanget är viktigare än någonsin och att kontorets roll och betydelse har förtydligats på många sätt. I detta avsnitt bjuds det på både framtidsspaningar och konkreta tips. Gäster: Anneli Jansson, Vd Humlegården, Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef Humlegården samt Jonas Falk, arkitekt och partner på Strategisk Arkitektur.

Jonas Falk och Anna Kullendorff

2 – Experterna tipsar
Vad ska man tänka på när man letar nytt kontor? Eller funderar över hur man kan nyttja sin befintliga lokal på bästa sätt? Gäster: Annelie Liljeqvist, uthyrare Humlegården, Peter Lind, fastighetschef Humlegården samt Jonas Hurtigh Grabe, arbetsplatsstrateg Veldhoen Company.

3 – Kom hit! Om platsen som destination
I detta avsnitt fokuserar vi på placemaking, vad som gör ett sammanhang intressant och betydelsen av en bra upplevelse. Gäster: Sara Eriksdotter Bjurström, Vd Centrum för AMP, Arvid Axland, grundare till upplevelse- och reklambyrån Pool samt Anneli Jansson, Vd Humlegården.

Sara Eriksdotter Bjurström, Arvid Axland, Madeleine Castenvik Holt och Anneli Jansson

4 – Se hit! Konst som en del i platsens attraktionskraft
Vad kan konsten tillföra en plats och hur kan platsen främja det kreativa uttrycket? Gäster: Jens Tillqvist, partner på advokatfirman Cederquist och Sara Berner Bengtsson, Managing Director på konstmässan Market Art Fair.

5 – Vad kan hjärnforskningen lära oss om design och arkitektur?
Neurodesignern Isabelle Sjövall är en av världens ledande experter på hur hjärnan reagerar på byggda miljöer och hur dessa påverkar oss. Det bjuds på flera tips kring vad man ska tänka på i hemmet eller på arbetsplatsen.

6 – Det gränsöverskridande konstinitiativet Misschiefs
I detta avsnitt träffar vi Paola Bjäringer, curator och grundare av konstkollektivet Misschiefs Takeover, som berättar mer om deras spännande kombination av pop-up ateljéer och konstutställningar.

7 – Hållbarhet + finans = sant
Hur bidrar grön finansiering och arbetet med miljöcertifieringar bidrar utvecklingen av hållbara städer? Gäster: Mikael Andersson, CFO Humlegården, Lotta Werner Flyborg, vd Sweden Green Building Council och Olivia Sverkman, Sustainabe Finance på Handelsbanken.

8 – Att tänka långsiktigt är att tänka i cirklar
Cirkulär ekonomi - vad betyder det egentligen och hur kan man bidra till omställningen? Gäster: Emma Enebog, forskare RISE, Linn Lindfred, konsult på Circularista samt Mattias Svensson chef för hållbar utveckling på Humlegården.

Emma Enebog, forskare på RISE

9 – I huvudet på Pelle Lydmar
Restauranger och hotell har en viktig roll att spela i våra kvarter. I detta avsnitt får vi lära känna Pelle Lydmar, som ligger bakom flera välkända destinationer. Med i studion är även Anneli Jansson, vd Humlegården, som berättar om fastighetsägarens perspektiv och Humlegårdens satsningar inom området.

Pelle Lydmar

10 – Humlegården Labs utforskar nya vägar
Humlegården Labs samlar medarbetare från alla delar av bolaget i ett forum för omvärldsbevakning. Vad händer, varför sker det och hur påverkar det vår verksamhet och vårt kunderbjudande? Gäster: Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef Humlegården, Mattias Dahlberg Chef Teknik Humlegården och Jessica Sageryd, Affärsutvecklare Humlegården.


Ta del av alla avsnitt av "Miljöer att växa i" på vår hemsida eller där poddar finns. Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer