Misschiefs HA aktuell med ny takeover på Norra Station

Pressmeddelande den 7 februari 2023:

Under årets upplaga av Stockholm Design Week 6 – 12 februari ställer Misschiefs ut designobjekt av fem utvalda formgivare.  


Kostnärer: Ellen Hedin, Linea Matei, Lotta Lampa, Josefin Eklund och Anna Gudmundsdottir.
Foto: Daniel Camerini/Misschiefs

I början av oktober 2022 slogs portarna upp till Misschiefs HA, en ny hub i Humlegårdens satsning Norra Station i Hagastaden. I lokaler som sträcker sig närmare 1 000 kvm kombineras 25 öppna ateljéer med utställningsytor för kvinnliga och ickebinära konstnärer. I samband till Stockholm Design Week den 6 – 12 februari 2023 presenterar Misschiefs ytterligare två nya konceptuella zoner i Norra Station tillsammans med Humlegården, som bjuder på konstupplevelser med designobjekt av fem kvinnliga designer: Ellen Hedin, Linea Matei, Anna Gudmundsdottir, Lotta Lampa och Josefin Eklund. 

Premiär under Stockholm Design Week
Misschiefs nya konstupplevelser håller öppet under Stockholm Design Week 6 – 12 februari klockan 10.00-18.00. Därefter torsdag – lördag klockan 11.00-18.00 fram till den 5 mars 2023. Besökarna är även välkomna till Misschiefs produktionsplats på våning 8 på Norra Stationsgatan 61 för att uppleva kreatörernas konstateljéer. Utöver detta har även en tredje zon skapats, ”The Office” av Josefin Eklund, Neon Girl – en utställning bakom glas, belägen mitt i fastighetens öppna stråk. 

– Vi är så glada över den fantastiska respons vi har fått från våra besökare sedan vi flyttade in i våra otroliga lokaler på Norra Station i Hagastaden. Med vår nya utställningslokal och tillfälliga gästspel i huset skapar vi ännu en kreativ scen för fler besökare och förbipasserande. Tillsammans med våra spännande och innovativa kreatörer skapar vi fler rum i staden för konstskapande bortom normen, säger Paola Bjäringer, grundare av Misschiefs. 

Samarbetet startade under pandemin
Misschiefs var inledningsvis en nomadisk resande utställning, men när pandemin var ett faktum förändrades förutsättningarna. Istället inleddes ett samarbete med Humlegården Fastigheter på Linnégatan 4 – Misschiefs takeover. Ateljéer som stod öppna för allmänheten kombinerades med utställningar och performance. Hösten 2022 var det dags för ett nytt steg, då Misschiefs flyttade till större lokaler i Hagastaden. Misschiefs HA på Norra Stationsgatan 61 är en produktionsplats, konstscen och mötesplats som på 940 kvm samlar spännande kreatörer: skulptörer, koreografer, skribenter och författare mellan 20 och 50 år. De är verksamma inom ett brett spektrum, från måleri och fotografi, till mode, performance och dans. 

– Konst, design och hantverk har spelat en central roll i dessa kvarter under många år och det som idag kallas Stockholm Gallery District samlar några av Stockholms främsta gallerier. Därför känns det roligt att vi på Humlegården kan vara med och stödja Stockholms konstscen genom Misschiefs etablering i Hagastaden, och vi hoppas att konstsatsningarna i Norra Station kan bidra till upplevelsen av platsen. Vi är mycket glada över vårt samarbete med Paola Bjäringer och Misschiefs, och ser fram emot att många nya besökare nu ska få uppleva Norra Station under Stockholm Design Week, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården Fastigheter.

Välkommen att besöka Misschiefs, Dalagatan 63, öppettider 6 februari – 12 februari: 
Måndag-söndag klockan 10.00 – 18.00

Öppettider 13 februari – 5 mars: 
Torsdag – lördag klockan 11.00-18.00

https://misschiefs.se/ 

Verksamma kreatörer på Misschiefs HA
Ann-Sofie Back, Minna Palmqvist, Hanna Stansvik, Grebnellaw, Hanna Kisch, Francine Agbodjalou, Nioosha Shams, Gazelle Kianoush, Sofia Priftis, Bianca Traum, Atoosa Farahmand, Anita Falk, Oksana Khyzhniak, Ellen Hedin, Giulia Cairone, Josefin Eklund, Lousine Djanyan, Linea Matei och Isa Andersson.  

Norra Station – en ny destination i Hagastaden
Humlegården äger, förvaltar och utvecklar kontorsfastigheter i Stockholmsregionen. Utvecklingen av Norra Station är en av Humlegårdens pågående satsningar, där ett helt kvarter längs med Norra Stationsgatan omdanas. 

För ytterligare information, högupplösta bilder och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta: 
Heléne Airijoki, presskontakt SpoilConcept, e-post: helene.airijoki@spoilconcept.se, mobil: 073 385 03 19. 

Foto: David Camerini/MisschiefsRelaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer