Humlegården bland de bästa i kartläggning av arbetsvillkor

Humlegården deltar i Nyckeltalsinstitutets kartläggning ”Attraktiv Arbetsgivarindex”, som studerar arbetsvillkoren i svenskt näringsliv. I årets upplaga hamnar bolaget återigen högt upp i rankningen och tillhör de tio procent bästa bolagen.

Vi vill ge våra medarbetare de bästa förutsättningarna i vardagen, skapa en stark kultur och ett attraktivt sammanhang. Det är viktigt att man trivs och känner att man kan bidra och prestera. Vi vill även att våra medarbetare ska kunna utvecklas i sina roller. Sedan 2015 deltar vi i Nyckeltalsinstitutets kartläggning ”Attraktiv Arbetsgivarindex”, som studerar arbetsvillkoren i svenskt näringsliv – 800 000 medarbetare på drygt 400 företag och organisationer ingår i undersökningen. Detta index mäter faktiska arbetsvillkor, arbetsmiljön och utvecklingsmöjligheterna utifrån nio nyckeltal: 
 
-          Tillsvidareanställningar 
-          Medianlön 
-          Lika chefskarriär 
-          Kompetensutveckling 
-          Rörlighet nyanställda 
-          Korttidssjukfrånvaro 
-          Personalansvar 
-          Långtidssjukfrånvaro 
-          Avgångar 
 
Arbetsvillkoren är en viktig grundförutsättning och centralt för att attrahera och behålla talang. För Humlegården är Nyckeltalsinstitutets kartläggning ett viktigt verktyg som visar hur vi står oss i konkurrensen. Vi har placerat oss högt i rankingen under många år och är även denna gång bland de tio procent bästa arbetsgivarna. Dessutom når vi en hedrande andraplats inom fastighetsbranschen.  
 
Vi är mycket glada över den fina placeringen i årets upplaga av Attraktiv Arbetsgivarindex. Genom att delta i kartläggningen får vi en extern bedömning av våra villkor. Det är ett kvitto på att vi har trygga anställningar, tar väl hand om nyanställda, att vi har en god arbetsmiljö med mycket låga sjuktal samt att kvinnor och män har lika karriärmöjligheter, säger Marie Edling, HR-chef på Humlegården. 



Relaterade artiklar

Djerf Avenue gör exklusivt gästspel på Hamngatan 15

Den 26 oktober 2024 inleds ett spännande gästspel, då Humlegården hälsar klädvarumärket Djerf Avenue välkomna till Hamngatan 15. Under drygt två veckor kommer Djerf Avenue bjuda på en butiksuppleve...

Läs mer


Vi deltar i Open House 2024

Open House är den världsomspännande arkitekturfestivalen som syftar till att skapa nyfikenhet och öka allmänhetens intresse för arkitektur, involvera medborgarna i stadens utveckling och ge nya...

Läs mer


Humlegården Talks: Lycka och balans i vardagen med Micael Dahlén

Den 26 september var det dags för Humlegården Talks, ett frukostseminarium i Greenhouse Solna strand modererat av Carina Nunstedt. Ämnet för dagen var välmående, lycka och balans i livet.

Läs mer