Grattis Jens och Mattias!

Varje år utser Humlegården årets medarbetare och ledare, två personer som personifierar företagets värderingar. Här berättar affärsutvecklaren Jens Folkesson och teknikchefen Mattias Dahlberg den prestigefulla utmärkelsen.

Kollegor som hyllar varandra

Humlegårdens långsiktiga mål är att ha branschens mest engagerade medarbetare och de bästa ledarna. En central utgångspunkt i vardagen är bolagets värdegrund som bygger på de fyra orden: dedikerade, ansvarstagande, modiga och nyfikna. Under rubriken “Hylla en kollega” uppmanas medarbetarna varje år att nominera någon som lever upp till värderingarna. I början av året utsågs Jens Folkesson till Årets Medarbetare och Mattias Dahlberg till Årets chef.

Affärsutvecklaren Jens Folkesson har varit på Humlegården sedan 2008. Han berättar att han blev både glad, stolt och rörd av den fina utmärkelsen Årets medarbetare.

– Jag försöker förstås leva efter bolagets värderingar i min yrkesroll. Men det är bara tillsammans med mina kollegor som jag verkligen kan göra skillnad. Att vara dedikerad och ansvarstagande är en självklarhet för mig och min arbetsgrupp. Men vi vill även utmana oss själva genom att våga ta modiga beslut och vara nyfikna i vårt förhållningssätt.

Närvarande ledare stärker teamet

Årets ledare blev teknikchefen Mattias Dahlberg som har arbetat på Humlegården i över tre år. Han berättar att han blev extremt hedrad och ödmjuk inför utmärkelsen. Mattias ledarskapsfilosofi handlar om att vara tydlig och transparent i sin kommunikation. Samtidigt lyfter han vikten av att vara närvarande och visa ett genuint intresse för sina medarbetare. 

– Att förstå varandras arbete och vardag är grunden i ett bra ledarskap och en förutsättning för att bygga effektiva team som presterar bra och har kul tillsammans.

Viktiga nyckelroller på Humlegården

Som affärsutvecklare arbetar Jens med att utveckla Humlegårdens fastigheter och platser.

– Det är roligt att vara med från start i ett projekt. Att arbeta fram ett koncept och en affärsmodell som slutligen landar i ett attraktivt kunderbjudande som efterfrågas av våra kunder och marknaden.

Kollegan Mattias arbetar brett med centrala frågor kopplat till teknik i Humlegårdens fastigheter.

– Mitt ansvar är att framtidssäkra våra fastigheter med rätt teknik som skapar mest kund- och affärsnytta. Vi måste följa med i utvecklingen och välja teknik därefter.

En arbetsplats som ger energi

Både Jens och Mattias beskriver Humlegården som ett bolag med stark värderingsgrund och positiv företagskultur.

– Det bästa med mitt arbete är att få träffa alla fantastiska kollegor varje dag. De ger så mycket energi. Dessutom har vi ett fantastiskt fint kontor med världens godaste kaffe, säger Mattias.