Fastighet Apelsinen 4

Apelsinen 4 består av sju våningsplan varav fem av dessa är ovan mark. Fastigheten rymmer främst kontorslokaler men i de två nedersta våningsplanen finns även lagerlokaler. I fastigheten finns ett garage med plats för 169 bilar och utomhus finns ytterligare parkeringsplatser. 1999 gjordes en teknisk uppgradering av byggnaden och 2013 renoverades taket.

Lokaler

Våningsplanen, som är cirka 2 500 kvadratmeter, är mycket flexibla och kan enkelt delas till flera hyresgäster. I mitten ligger en trevlig innergård som nås via plan 4.

Historik

Humlegården förvärvade fastigheten i juli 2016.

Kommunikationer

Kommunikationerna för bilburna är perfekta med nära anslutning till Huvudstaleden som i sin tur ansluter till E4. Solna strands tunnelbanestation ligger på 50 meters avstånd och även pendeltåg och buss finns på nära håll. Mellan maj och oktober kan man även pendla med elhybridbåten Movitz. Båten trafikerar sträckan: Södra Riddarholmshamnen – Klara Mälarstrand – Lilla Essingen (Luxparken) – Gröndal – Alviks strand – Hornsberg – Solna strand, och är gratis för våra hyresgäster.

Service

Servicegraden i Solna strand är hög. Härifrån är det nära till ett stort antal lunchrestauranger, varav en är belägen en bit nedåt gatan, och i Solna- och Sundbyberg centrum finns ett mycket stort utbud av butiker och övrig service.

Läge och omgivning

Fastigheten är belägen i Solna strand omedelbart norr om Stockholm. Ambitionen här är att skapa en stadsdel med ett mycket mer varierat innehåll än tidigare. Området har expanderat snabbt under senare år och idag räknar man med att drygt 10 000 människor arbetar här.

Fakta

Adress: Hemvärnsgatan 8-10, Vretenvägen 7-11
Kommun: Solna
Område: Solna strand
Lokalarea: 13 300 kvm
Byggnadsår: 1974
Ombyggnadsår: 1999, 2013
Ursprunglig arkitekt: Sture Frölén
Miljöcertifiering:

BREEAM in Use med betyget Very good