Humlegården välkomnar Budbee till Norra Station

Pressmeddelande den 21 juni 2021:

Techbolaget Budbee sökte ett kontor som stödjer deras arbetssätt och knyter samman varumärket, kulturen och alla medarbetare. Humlegårdens satsning Norra Station i Hagastaden mötte de högt ställda kraven. Här etablerar det snabbväxande bolaget ett nytt kontor om cirka 2 400 kvm.

Där Vasastaden och Hagastaden möts pågår utvecklingen av Norra Station, som genom Humlegårdens satsning ska bli ett levande kvarter med plats för kontor, service som förenklar vardagen, noga utvalda restauranger och välkomnande stråk. Inflyttningen påbörjas i augusti 2021. Intresset för platsen är stort, och bland de tillträdande kunderna återfinns Post- och telestyrelsen. Nu står det även klart att Budbee kommer att hyra lokaler om cirka 2 400 kvm på Hälsingegatan 40 i kvarteret Härden 15. Inflyttningen sker i mars 2022. Genom etableringen har över 12 500 kvm hyrts ut i projektet, vars totala uthyrningsbara yta uppgår till cirka 18 000 kvm.

Höga krav på teknik, känsla och innovation
Techbolaget Budbee erbjuder logistiklösningar för e-handlare och strävar efter att bidra till shoppingupplevelsen genom smidiga hemleveranser. Sedan starten 2015 har bolaget växt snabbt och leveranslösningen finns idag i Sverige, Nederländerna, Finland, Danmark och Belgien. Som ett led i utvecklingen sökte Budbee ett kontor som stödjer deras arbetssätt och knyter samman varumärket, kulturen och alla medarbetare. Då bolaget befinner sig i en tillväxtfas ville de även skapa utrymme för att kunna expandera.

- För Budbee är kontoret en viktig mötes- och samlingsplats och ett sätt att förankra varumärket både internt och externt. Förutom ett attraktivt läge i en växande del av innerstaden lockades vi av möjligheten att påverka utformningen av lokalerna. Vi får nu ett kontor som möter våra högt ställda krav på teknik, känsla och innovation. Vi är också väldigt glada över det fina samarbetet med Humlegården och ser fram emot fortsatt goda relationer, säger Fredrik Hamilton, Vd och grundare, Budbee.

För Humlegården är Norra Station ett bra exempel på hur man arbetar med utvecklingen av de platser där bolaget är verksamt. Norra Station erbjuder genomtänkta lokaler och modern teknik, som möter moderna arbetssätt och framtidens krav på föränderlighet, flexibilitet och ett intressant sammanhang.

- Vi är mycket glada över att få välkomna Budbee till Norra Station. Det är ett spännande bolag med höga ambitioner och en tydlig vision kring kontorets roll. Norra Station är en satsning som mötts med mycket positiv respons och med varumärken som Budbee i kvarteret kommer platsen bli den dynamiska nod som vi vill skapa, säger Anneli Jansson, Vd, Humlegården.

Om Norra Station
Humlegårdens satsning har fått namnet Norra Station, som syftar till läget längsmed Norra Stationsgatan och ambitionen att skapa en ny mötesplats. Här skapas skräddarsydda kontorslokaler som stöttar framtidens arbetssätt. Spännande alternativ för mat och dryck samt service som förenklar vardagen ska attrahera både de som arbetar och bor i området. Byggnaden certifieras enligt BREEAM In-Use, nivå Very Good och inflyttning sker successivt med start i augusti 2021. Läs mer på vår hemsida.

Vill du veta mer om möjligheterna att etablera er verksamhet i Norra Station? Kontakta Lennart Öberg, Uthyrningschef på Humlegården. Tel. 070-678 01 89. E-mail: lennart.oberg@humlegarden.se 

För mer information, vänligen kontakta: 
Anneli Jansson, Vd Humlegården Fastigheter
E-mail: anneli.jansson@humlegarden.se 
Tel: 08-678 92 01Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer