Fastighet Blasieholmen 24

Fastigheten ligger på Blasieholmen, mitt i Stockholm city. Byggnaden består av kontor och har åtta våningsplan ovan mark. Därtill finns konferenslokaler som ingår i Grand Hotels konferensanläggning. Allra högst upp i huset finns en gemensam takterrass med hänförande utsikt.

Historia kring fastigheten

Fastigheten uppfördes ursprungligen åt arbetsgivareförbundet Almega. Idag bedrivs främst kontorsverksamhet på Blasieholmen och endast ett fåtal människor är bosatta där.

Kommunikationer

Kommunikationerna till Blasieholmen är goda. Kungsträdgårdens tunnelbanestation ligger någon minut bort och flera busslinjer trafikerar området. Det går också utmärkt att promenera till T-centralen där pendeltåg, fjärrtåg, tunnelbana och Arlanda Express avgår.

Parkering

Fastigheten har ett garage om två våningar med totalt 62 parkeringsplatser.

Service

I huset intill finns ett kafé som erbjuder frukost, lunch och fika. Tvärs över gatan ligger en mycket trevlig restaurang som är öppen för såväl lunch som middag. Med några minuters promenad nås både shopping och ytterligare restauranger. På Blasieholmen finns inte bara anrika Grand Hotel och Lydmar Hotell, utan även Nationalmuseum och Bukowskis, vilka bidrar till folkliv och socialt umgänge.

Läge och omgivning

Blasieholmen utgör en del av Stockholms finansdistrikt. En oas med lugn och ro, även om läget är mycket centralt. I närheten finns grönskan på Skeppsholmen och flera vackra promenadstråk längs Stockholms vatten bidrar till det trivsamma läget.

Fakta

Adress: Blasieholmsgatan 5
Kommun: Stockholm
Område: Stockholm city
Lokalarea: 4 368 kvm
Byggnadsår: 1976
Ursprunglig arkitekt: Sven Backström
Miljöcertifiering:

BREEAM in Use med betyget Very good