Fastighet Blasieholmen 55

När Humlegården Fastigheter förvärvade fastigheten genomfördes en totalrenovering med syfte att skapa nya kontorslokaler i toppskick. Resultatet blev en effektiv och moderniserad kontorsfastighet där den gamla charmen finns bevarad. Byggnaden karaktäriseras av en återhållen jugendstil där fasaderna efter renoveringen återställts till ursprungligt skick så långt det varit möjligt. Även detaljerna i trapphusen har bevarats och klimatsystemet är utformat så att undertak i rumsfilerna kunnat undvikas. Stuckatur, friser och karaktäristiska fönsternischer har också kunnat återskapas.

  • Fastigheten på Hovslagargatan 3, Blasieholmsgatan 1-3 i Stockholm

Fakta om fastigheten


Adress: Hovslagargatan 3, Blasieholmsgatan 1-3

Kommun: Stockholm

Område: Stockholm city

Lokalarea: 8 600 kvm

Byggnadsår: 1898-1901, 1908-1910

Ombyggnadsår: 2005-2007

Miljöcertifiering:

BREEAM in Use med betyget Very good

Lokaler

Fastigheten har sju våningsplan som har öppna och generösa rumsstrukturer. Kontorslokalerna har hög standard, en generös rumshöjd och stora höga fönster. En centralt placerad ljusgård fungerar som byggnadens nav och en informell mötesplats.

Historia kring fastigheten

De två sammanslagna byggnaderna som nu utgör fastigheten uppfördes ursprungligen som bostäder 1898-1901 respektive 1908-1910. Från 1937 respektive 1957 har fastigheterna nyttjats som kontor. Fastigheten förvärvades av Humlegården Fastigheter 2005.

Kuriosa

Huset var nominerat till ROT-priset 2008. ROT-priset instiftades av Stockholms Byggmästareförening år 1990 och tillkom för att främja ombyggnation i Stockholm.

Kommunikationer

Kommunikationerna till Blasieholmen är goda. Kungsträdgårdens tunnelbanestation ligger någon minut bort och flera busslinjer trafikerar området. Det går också utmärkt att promenera till T-centralen där pendeltåg, fjärrtåg, tunnelbana och Arlanda Express avgår.

Parkering

Parkeringshus finns i närheten.

Service

I fastigheten ligger Café Crème som erbjuder frukost, lunch och fika. Tvärs över gatan ligger Restaurang B.A.R som serverar lunch och middag. På Blasieholmen finns anrika Grand Hotel, Lydmar Hotell, Nationalmuseum och Bukowskis vilka bidrar till såväl folklivet som umgänge. Inom några minuter nås även ett mycket stort utbud av restauranger, kaféer, shopping och övrig service.

Läge och omgivning

Blasieholmen utgör en del av Stockholms finansdistrikt. Läget är mycket centralt, men ändå en oas i lugn och ro. I närheten finns grönskan på Skeppsholmen och flera vackra promenadstråk längs Stockholms vatten bidrar till det trivsamma läget.