Fastighet Cirkusängen 6

Fastigheten har en totalarea om cirka 35 300 kvadratmeter. Swedbank, som fastigheten är byggd för, flyttade in i sitt nya huvudkontor i juni 2014. Den unika arkitekturen har skapats av det danska arkitektföretaget 3XN.

Om fastigheten

Landsvägen 40 blev under våren 2014 adressen för Swedbanks nya huvudkontor. Byggnaden är skräddarsydd för Swedbank och en toppmodern arbetsplats för cirka 2 500 personer har skapats. I markplan finns en stor lunchrestaurang. Byggnaden är certifierad enligt BREEAM In-Use med den näst högsta nivån Excellent i både förvaltning och byggnad.

Utmärkelser

  • Sweden Green Building Council belönar varje år de bästa projekten som certifierats utifrån ett hållbart byggande. 2014 tilldelades Humlegården Fastigheter första pris för byggnaden Swedbank HQ i kategorin ”Årets EU GreenBuilding".

  • 2015 utsågs projektet och byggnaden det prestigefulla arkitekturpriset ”Good design is Good business”, samt International Architecture Awards 2017. Priset som delas ut av den amerikanska tidskriften Architectural Record instiftades 1997 och delas ut till projekt där god design berikar affärsverksamheter.

Historik

Fastigheten var fram till 2011 obebyggd och fungerade som parkeringsplats till grannfastigheten Stora Blå (Stenhöga 1). Humlegården Fastigheter förvärvade fastigheten i januari 2008. Läs mer om fastighetens historia.

Kommunikationer

Till Solna strands tunnelbanestation tar det några få minuter att promenera och till Sundbybergs station, där pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och mälarbanan avgår, tar det inte mer 2-3 minuter till fots. I området trafikerar dessutom ett flertal busslinjer samt flygbussar. För den som föredrar att köra bil är tillgängligheten också mycket bra med närhet till Huvudstaleden, Frösundaleden, E4 och E18. Mellan maj och oktober kan man även pendla med elhybridbåten Movitz. Båten trafikerar sträckan: Södra Riddarholmshamnen – Klara Mälarstrand – Lilla Essingen (Luxparken) – Gröndal – Alviks strand – Hornsberg – Solna strand, och är gratis för våra hyresgäster.

Service

I närområdet finns ett stort och varierat utbud av restauranger. Runt det centrala området Signalfabriken, i Sundbyberg, finns Pressbyrå, bankomat, systembolag, klädbutiker, mataffärer samt ett nyrenoverat bibliotek.

Läge och omgivning

Sundbyberg ligger endast 10 minuter från Stockholms innerstad. Det är en infrastrukturell knutpunkt med pendeltåg, tvärbana, fjärrtåg, tunnelbana och gott om busslinjer.

Fakta

Adress: Landsvägen 40
Kommun: Sundbyberg
Område: Sundbyberg
Lokalarea: 35 300 kvm
Byggnadsår: 2011 – 2014
Ursprunglig arkitekt: 3XN
Miljöcertifiering:

BREEAM in Use med betyget Excellent