Fastighet Gelbgjutaren 14

Fastigheten är sammanlänkad med två andra byggnader, som mestadels rymmer kontor men även restaurang och butiker i kombination med lager/produktion samt rena lagerytor. Gelbgjutaren 14 består av fem våningar, varav ett källarplan. Innergården mellan de tre fastigheterna är överbyggd i två plan och får sitt ljusinsläpp genom lanterniner. Inom byggnaderna finns totalt sex trapphus, varav fyra huvudtrapphus med hissar. Några lokaler har entré utifrån direkt in i lokalen.

  • Fastigheten på Åldermansvägen 17-21 i Solna

Fakta om fastigheten


Adress: Åldermansvägen 17-21

Kommun: Solna

Område: Hagalund

Lokalarea: 4 200 kvm

Byggnadsår: 1930

Lokaler

Lokalerna är funktionella och okomplicerade och erbjuder god flexibilitet, både vad gäller typ av verksamhet och disposition. Lasthiss går rakt upp i flera av lokalerna.

Historik

Fastigheten som uppfördes 1930 förvärvades av Humlegården Fastigheter i september 2007.

Kommunikationer

Humlegården Fastigheter kör i egen regi en elbuss som går skytteltrafik mellan Karlbergs station - S:t Eriksplan - Hagalund under rusningstid morgon och eftermiddag. Elbussen är gratis för Humlegårdens hyresgäster. Från Hagalund går även buss 952 till Solna centrum. Buss 70 stannar i området och går mellan Universitetet och Frösundavik. Det går också bra att promenera till pendeltåget vid Solna station. Även för bilburna är läget perfekt, närheten till E4 och Norra Länken/Essingeleden gör att det bara tar ett par minuter att komma till Stockholm city.

Parkering

I källarplanet under gården finns garage med 23 platser och det finns parkeringsplatser på gården utanför byggnaderna. Den intilliggande fastigheten Gelbgjutaren 10 är för närvarande obebyggd och används som parkeringsplats.

Service

I område finns några lunchrestauranger, varav en i huset. Det finns även ett kafé/bageri samt en dumplings-/wokkiosk som sommartid har en trevlig uteservering. All övrig service finns på bekvämt avstånd i Solna centrum.

Läge och omgivning

Fastigheten är strategiskt belägen i Hagalunds Företagsområde, endast 1,5 km från Stockholms innerstad och 1,5 km från Solna centrum. Idag rymmer området en blandning av kontorshus samt lättare industri- och lagerbyggnader. Strax intill byggs nu Hagastaden. Närheten till Karolinska Sjukhuset och Institutet gör Hagalund lämpligt för företag inom life science.