Fastighet Kåkenhusen 25

Den totala uthyrningsbara arean är cirka 11 976 kvadratmeter och omfattar butiks- och kontorslokaler samt garage. Gatufasaden är enkel i rödbetong med frilagd ballast. Den trevliga och välkomnande entrén på Kungsgatan 12-14 är utförd i marmor och kalksten. Fastigheten kännetecknas av symmetri och funktionalitet och har genomgående modern standard med goda kvaliteter.

Lokaler

Kontorslokalerna i huset är varierande i storlekar och möjliga att anpassa efter olika företags behov. Lokalerna blir effektiva och funktionella med såväl rumsindelade som öppna planlösningar.

Historik

Byggnaden uppfördes 1983 på en tomt som tidigare var bebyggd med en lägre kontorsbyggnad (Kungsgatan) och en skola (Brunnsgatan). Fastigheten uppfördes ursprungligen för Länsförsäkringars verksamhet.

Kommunikationer

Det är nära till allmänna kommunikationer. Både Hötorgets och Östermalmstorgs tunnelbanestationer nås efter bara några minuters promenad. Ett flertal innerstadsbussar passerar alldeles i närheten. Buss 1 mot Frihamnen/Fridhemsplan-Essingeöarna går förbi alldeles utanför huset. Buss 2 går från Birger Jarlsgatan mot Norrtull/Slussen-Sofia.

Parkering

Det finns garage i huset samt flera parkeringsgarage runt omkring i området.

Service

Utbudet av restauranger, kaféer och butiker är stort. Även annan service som bank och gym finns alldeles i närheten.

Läge och omgivning

Fastigheten har ett mycket attraktivt läge mitt i Stockholms kärna mellan Kungstornen och Stureplan, ett område som präglas av folkliv, puls och shopping. Myllriga Kungsgatan med sin livliga kommers är en av de mest levande delarna av Stockholms city och ett guldläge för butiksägare. Läget är mycket centralt och både lätt att hitta till och ta sig till.

Fakta

Adress: Kungsgatan 12-14, Brunnsgatan 11-13
Kommun: Stockholm
Område: Stockholm city
Lokalarea: 11 976 kvm
Byggnadsår: 1983
Miljöcertifiering:

BREEAM in Use med betyget Very good