Fastighet Riddaren 27

Den totala uthyrningsbara arean är cirka 7 200 kvadratmeter omfattande butiks- och kontorslokaler. Här finns prång och fönstersmygar, burspråk och balkonger som normalt inte går att återfinna i dagens kontorsstrukturer. Fastighetens två entréer är mycket vackra och välkomnande. Varje plan är cirka 1 200 kvadratmeter. Fastigheten har en modern teknisk försörjning.

Lokaler

Kontorslokalerna är representativa med rum i olika storlekar. Miljön är ljus och luftig och paradrummen ligger i fil mot gatorna.

Historik

Den magnifika byggnaden uppfördes 1912 av byggmästare CF Sjösten på uppdrag av A Andersson, arkitekt var Cyrillus Johansson. Ursprungligen bestod interiören av pampiga våningar med salonger i fil, mörka väggpaneler, friser och utsmyckade innertak. Interiören har förändrats under åren men mycket av de tidstypiska detaljerna finns bevarade.

Kommunikationer

Flera busslinjer passerar på Birger Jarlsgatan och Östermalmstorgs tunnelbanestation har uppgångar på bara minutens avstånd.

Parkering

Parkeringshus finns i närområdet.

Service

Längs Nybrogatan finns mängder av små butiker och restauranger. Sturegallerian och Östermalms saluhall ligger alldeles i närheten och området är väl försörjt med annan service såsom banker, Apotek, Systembolag.

Läge och omgivning

Få fastigheter har ett så förnämligt läge som denna belägen mitt i absoluta city, med Stureplan åt ena hållet och Norrmalmstorg åt andra.

Fakta

Adress: Nybrogatan 11, Riddargatan 7
Kommun: Stockholm
Område: Stockholm city
Lokalarea: 7 200 kvm
Byggnadsår: 1912
Ursprunglig arkitekt: Cyrillus Johansson