Fastighet Styrpinnen 20

Fastighetens totala uthyrningsbara arean är cirka 4 800 kvadratmeter och cirka 2 300 kvadratmeter utgörs av konferens- och teaterlokaler. På taket finns en vacker påbyggnad som harmoniserar med fastighetens ursprungliga karaktär. Huset är ett av de första som är grundlagt med hjälp av betongpålar.

  • Fastigheten på Berzelii Park 9 i Stockholm

Fakta om fastigheten


Adress: Berzelii Park 9

Kommun: Stockholm

Område: Stockholm city

Lokalarea: 4 800 kvm

Byggnadsår: 1928-1929

Ombyggnadsår: 1964

Ursprunglig arkitekt: Albin Stark

Miljöcertifiering:

BREEAM in Use med betyget Very good

Lokaler

Största delen av fastigheten består av en före detta biograflokal som är kompletterad med bland annat loger för den nuvarande teaterverksamheten som Chinateatern bedriver.

Historik

Byggnaden uppfördes 1928-1929 för att inrymma den nya tidens biografsalong. Arkitekt var Albin Stark. Ewald Dahlskog svarade för den kinesiska inredningen med vägg- och takmålningar och på taket fanns en trädgård med fontäner samt en paviljong för servering. Mellan 1937 och 1960 användes lokalen till varietéföreställningar och efter en brand 1964 byggdes den nuvarande Berzeliiterassen ovanpå Chinateatern. Fastigheten förvärvades 1999 av Humlegården Fastigheter från ett dotterbolag till Grand Hotel.

Kommunikationer

Såväl tunnelbana som ett stort antal busslinjer finns runt hörnet. Till Centralstationen tar det cirka tio minuter att promenera.

Service

I fastighetens omedelbara närhet finns ett stor utbud av service, bland annat restauranger, hotell och butiker av alla dess slag.

Läge och omgivning

Fastigheten ligger i Berzelii Park mellan Berns Salonger och Norrmalmstorg. Utsikten från lokalerna längst upp i huset erbjuder en magnifik vy över Nybroviken och Strandvägskajen.