Fastighet Stenhöga 2, Grow Hotel

Grow Hotel och dess restaurang Norobata slog november 2018 upp portarna i Solna strand. Satsningen utgör ytterligare ett tillskott till i området, där efterfrågan på övernattningsmöjligheter varit stor. Hotellet är beläget på landsvägen 30 där Solna och Sundbyberg möts.

Lokalerna

Grow Hotel erbjuder 176 välplanerade rum och studios med fönster från golv till tak, samt en hälsoavdelning med gym och bastu för hotellets gäster. Operatör är Time Hotel Group och hotellet ingår i Best Western Hotels & Resorts. I gatuplanet fungerar lobbyn och restaurangen som ett inbjudande vardagsrum. Norobata är ett helt nytt restaurangkoncept skapat exklusivt för Grow Hotel. Det är en nordisk version av det japanska robataköket där råvaror grillas på mycket hög värme över kol av japansk vitek. Våren 2019 öppnar en stor uteservering på innergården. Här kommer det också att finnas en köksträdgård med odling för hotellets eget bruk.

Välrenommerade arkitekter

Grow Hotel har erhållit en preliminär miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Guld. Byggnaden är ritad av den danska arkitektfirman 3XN på uppdrag av Humlegården. Inredningen är skapad av prisbelönta Note Design Studio i Stockholm.

Kommunikationer

Till Solna strands tunnelbanestation tar det några få minuter att promenera och till Sundbybergs station, där pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och mälarbanan avgår, tar det inte mer 2-3 minuter till fots. I området trafikerar dessutom ett flertal busslinjer samt flygbussar. För den som föredrar att köra bil är tillgängligheten också mycket bra med närhet till Huvudstaleden, Frösundaleden, E4 och E18. Mellan maj och oktober kan man även pendla med elhybridbåten Movitz. Båten trafikerar sträckan: Södra Riddarholmshamnen – Klara Mälarstrand – Lilla Essingen (Luxparken) – Gröndal – Alviks strand – Hornsberg – Solna strand, och är gratis för våra hyresgäster.

Service

Restaurang Norobata finns beläget i hotellets bottenplan med mat inspirerat från japanska kolgrill. I närområdet finns även ett stort och varierat utbud av restauranger. Runt det centrala området Signalfabriken, i Sundbyberg, finns Pressbyrå, bankomat, systembolag, klädbutiker, mataffärer samt ett nyrenoverat bibliotek.

Läge om omgivning

Solna ligger endast 10 minuter från Stockholms innerstad. Här finns närhet till pendeltåg, tvärbana, fjärrtåg, tunnelbana och gott om busslinjer.

Fakta

Adress: Landsvägen 30
Kommun: Solna
Område: Solna strand
Lokalarea: 7 041 kvm
Byggnadsår: 2016-2018
Ursprunglig arkitekt: 3XN