Butiker och fastighetsägare i samverkan runt inredning och design

Pressmeddelande den 11 oktober 2007:

Under senare år har området längs Birger Jarlsgatan, mellan Stureplan och Eriksbergsplan, fått en allt tydligare butiksprofil. Ett stort antal företag med inriktning på inredning och design har här hittat sin nya hemvist. En av de stora fastighetsägarna i området är Humlegården Fastigheter som nu tillsammans med butikerna och samordningsorganet City i Samverkan, tar initiativ till gemensam marknadsföring inom konceptet ”Norr om Stureplan”.

”Eftersom vi förvaltar många av husen som butikerna finns i var det naturligt för oss att engagera oss i frågan. I vårt T-House på Engelbrektsplan 1 har vi under hösten gett utrymme för inredningsutställningen Casa Cor. Men även om Casa Cor stänger nu till helgen, så lever inredningsinriktningen på den här delen av city vidare”, säger Sven Renström, Fastighetschef på Humlegården.

”Norr om Stureplan” innebär att inrednings- och designbutiker i området bl a kommer att genomföra gemensamma marknadsföringsaktiviteter och ta fram gemensamt informationsmaterial. Samordning sker också när det gäller utsmyckning runt årets julskyltning med belysning i samtliga träd från Engelbrektsplan till Eriksbergsplan. Konceptet innebär även att butikerna i området tillsammans med City i Samverkan blir en starkare röst i dialogen med Stockholms stad när det gäller frågor kring parkering, renhållning och säkerhet, frågor som med dagens trafiksituation blir allt aktuellare.

”Vi tror att en gemensam marknadsföringsinsats kommer att leda till att området sätts på kartan som Stockholms nya inrednings- och designcentrum. Målet är att ännu fler butiker ska söka sig till området för att ytterligare stärka profilen, men redan idag kan man hitta det man behöver för hemmet – allt från kök och badrum till möbler, mattor och inredningsdetaljer”, säger Per Eriksson, VD för City i Samverkan och fortsätter: ”Aktörerna i city behöver agera tillsammans för att möta den allt hårdare konkurrensen utifrån. Genom att göra koncentrerade marknadsinsatser kring områden med en tydlig butiksprofil som området norr om Stureplan, kan vi öka värdet och attraktiviteten för Stockholm city.”

Totalt samverkar 14 butiker med Humlegården Fastigheter och City i Samverkan. Butikerna är: Zone Denmark, Escape Home Interior, Sia Birger Jarl, Norrgavel, Plan Ett, The Rug Company, GAD Stockholm, Poggenpohl, BQ of Sweden, Lundell & Zetterberg, Heltäckande Mattor, Badrumsspecialisten, Rönnells Antikvariat och Atelier Ajour.

För ytterligare information kontakta

Sven Renström, Fastighetschef, Humlegården Fastigheter, 08-678 92 00
Per Eriksson, VD, City i Samverkan, 08-506 126 19Relaterade artiklar

Premiär för Humlegårdens podcast

I vår nya podcast ”Miljöer att växa i” vill vi bjuda på inspirerande samtal om ämnen vi brinner för – som kontoret, arbetslivet och stadsutveckling. Nu kan du ta del av det första avsnittet, som...

Läs mer


Misschiefs gästar Linnégatan 4

Den 10 augusti slog Misschiefs Takeover upp sina portar på Linnégatan 4. Här kan besökaren ta del av en spännande kombination av pop-up ateljéer och konstutställning. Deltagarna är alla kvinnor,...

Läs mer


Centrum för AMP utser Sara Eriksdotter Bjurström till vd

Nu tas nästa steg i uppbyggnaden av Centrum för Affärs- och MedborgarPlats genom utnämningen av Sara Eriksdotter Bjurström till vd.

Läs mer