Butiker och fastighetsägare i samverkan runt inredning och design

Pressmeddelande den 11 oktober 2007:

Under senare år har området längs Birger Jarlsgatan, mellan Stureplan och Eriksbergsplan, fått en allt tydligare butiksprofil. Ett stort antal företag med inriktning på inredning och design har här hittat sin nya hemvist. En av de stora fastighetsägarna i området är Humlegården Fastigheter som nu tillsammans med butikerna och samordningsorganet City i Samverkan, tar initiativ till gemensam marknadsföring inom konceptet ”Norr om Stureplan”.

”Eftersom vi förvaltar många av husen som butikerna finns i var det naturligt för oss att engagera oss i frågan. I vårt T-House på Engelbrektsplan 1 har vi under hösten gett utrymme för inredningsutställningen Casa Cor. Men även om Casa Cor stänger nu till helgen, så lever inredningsinriktningen på den här delen av city vidare”, säger Sven Renström, Fastighetschef på Humlegården.

”Norr om Stureplan” innebär att inrednings- och designbutiker i området bl a kommer att genomföra gemensamma marknadsföringsaktiviteter och ta fram gemensamt informationsmaterial. Samordning sker också när det gäller utsmyckning runt årets julskyltning med belysning i samtliga träd från Engelbrektsplan till Eriksbergsplan. Konceptet innebär även att butikerna i området tillsammans med City i Samverkan blir en starkare röst i dialogen med Stockholms stad när det gäller frågor kring parkering, renhållning och säkerhet, frågor som med dagens trafiksituation blir allt aktuellare.

”Vi tror att en gemensam marknadsföringsinsats kommer att leda till att området sätts på kartan som Stockholms nya inrednings- och designcentrum. Målet är att ännu fler butiker ska söka sig till området för att ytterligare stärka profilen, men redan idag kan man hitta det man behöver för hemmet – allt från kök och badrum till möbler, mattor och inredningsdetaljer”, säger Per Eriksson, VD för City i Samverkan och fortsätter: ”Aktörerna i city behöver agera tillsammans för att möta den allt hårdare konkurrensen utifrån. Genom att göra koncentrerade marknadsinsatser kring områden med en tydlig butiksprofil som området norr om Stureplan, kan vi öka värdet och attraktiviteten för Stockholm city.”

Totalt samverkar 14 butiker med Humlegården Fastigheter och City i Samverkan. Butikerna är: Zone Denmark, Escape Home Interior, Sia Birger Jarl, Norrgavel, Plan Ett, The Rug Company, GAD Stockholm, Poggenpohl, BQ of Sweden, Lundell & Zetterberg, Heltäckande Mattor, Badrumsspecialisten, Rönnells Antikvariat och Atelier Ajour.

För ytterligare information kontakta

Sven Renström, Fastighetschef, Humlegården Fastigheter, 08-678 92 00
Per Eriksson, VD, City i Samverkan, 08-506 126 19Relaterade artiklar

The Gentle Giants tar plats i Norra Station

I kvarteret Norra Station och fastigheten Bilpalatset, som sträcker sig mellan Sankt Eriksgatan och Norra Stationsgatan i expansiva Hagastaden, har den unga konstnären Alexandra Karpilovski skapat...

Läs mer


Minskar energianvändning med artificiell intelligens

Ett av Humlegårdens viktigaste mål är att minska vår energianvändning med 32 procent till år 2030. Just nu är det ett stort fokus på energifrågan i allmänhet. Att effektivisera energianvändningen ä...

Läs mer


Nordiska Galleriet – Stockholms främsta designdestination

På Nordiska Galleriet finns allt från doftljus till italienska designsoffor. Sedan 1929 har butiken i Humlegårdens fastighet på Nybrogatan 11 varit en samlingsplats såväl för designintresserade...

Läs mer