Cygate flyttar in i Det stora blå

Pressmeddelande den 29 juni 2009:

2008 förvärvade Länsförsäkringar Liv fastigheten Stenhöga 1. Fastigheten kallas Det stora blå och ligger mellan Solna Strand, Solna Business Park och Sundbybergs Centrum. Den uppfördes av Siemens 1972 och bestod ursprungligen av ett kontorshus, en fabriksbyggnad och en lager- och logistikdel. Siemens lämnade fastigheten i mars 2009.

Fastighetens höga grundkvalitet tillsammans med det strategiska läget ger goda förutsättningar att skapa en attraktiv produkt för de företag som söker det bästa på Stockholms hyresmarknad och som inte vill bo innanför tullarna. Tack vare generösa takhöjder, variation av lokaltyper och mycket höga prestanda på byggnadens konstruktion och tekniska system finns det goda möjligheter att anpassa lokalerna till en mångfald av verksamheter.

Cygate hyr drygt 4.300 m² kontor samt viss övrig yta. De flyttar in i nya och
anpassade lokaler i januari 2010. Cygate är Nordens ledande systemintegratör inom data, video- och telekommunikation. Företaget ägs av TeliaSonera.

”Lokalerna i Det stora blå passar vår verksamhet och personal mycket bra. Fastigheten ger oss möjlighet att ytterligare öka effektiviteten i vår leverans av säker IT-infrastruktur på den Nordiska marknaden” säger Bengt Lundgren, VD på Cygate.
Övriga hyresgäster i fastigheten är Maquet Critical Care, Carl Lamm, Siemens Financial Services, Gigaset, BSH Hushållsprodukter och Alfaprint.

”Vi är glada över att inleda en långsiktig hyresrelation med Cygate. Att vi fått förtroendet av Cygate är ett viktigt steg på vägen mot att utveckla Det stora blå.” säger Per-Arne Rudbert, VD på Humlegården.

Det stora blå innehåller cirka 67.000 m2 kontor, industri- och logistiklokaler. När Siemens och Scribona lämnade fastigheten i början av 2009 stod ca 20.000 m² vakanta.

Humlegården har påbörjat ett långsiktigt arbete för att ta Det stora blå in i framtiden. Nu kommer ett nytt liv att ta form genom utveckling av fastighetens karaktär och utbud samt via de nya hyresgästerna. Det kommer att hända saker såväl på insidan som exteriört.

I denna process samarbetar Humlegården med Thomas Eriksson Arkitekter och Stockholm Design Lab. Sedan tidigare arbetar även Trampolin Arkitekter med utvecklingen av fastigheten.

Ytterligare information lämnas av:

Bengt Lundgren, VD Cygate AB, tfn 070- 630 50 10
Per-Arne Rudbert, VD Humlegården Fastigheter AB, tfn 070-590 15 54
Johan Zachrisson, Fastighetschef Humlegården Fastigheter AB, tfn 0708-95 90 95

Vill du också hyra lokaler i Det stora blå? Kontakta

Katarina Cygnaeus, uthyrare Humlegården Fastigheter AB, tfn 070-678 15 49

För bildmaterial kontakta

Anna Gullberg, marknadskoordinator Humlegården Fastigheter AB, tfn 070-618 92 34Relaterade artiklar
Linnéstatyn i Humlegården. Foto: Östermalms stadsdelsförvaltning

Humlegården deltar i samverkansprojekt som ska minska effekterna av skyfall

Den 22 oktober beslutade Östermalms stadsdelsnämnd att i samarbete med Humlegården Fastigheter rusta Stockholms gröna lunga, Humlegården, för att klara av framtida skyfall bättre. Initiativet är en...

Läs mer


Fortsatt stabil utveckling för Humlegården

Humlegården visar en fortsatt positiv utveckling under det tredje kvartalet. Pandemin har haft relativt begränsad effekt på resultatet under denna period, detta tack vare en bred och kreditvärdig...

Läs mer


Humlegården välkomnar flera nya kunder till Solna strand

Goda kommunikationer och attraktiva kontorslokaler gör Solna strand till en stark kandidat när bolag letar nya kontorslokaler. De senaste månaderna har Humlegården tecknat avtal med flertalet nya...

Läs mer