Humlegården köper i Solna Stad och Sundbyberg Stad

Pressmeddelande den 18 juni 2012:

Fastigheterna i Sundbyberg Stad är Sprängaren 8 och Cirkusängen 6. På Cirkusängen 6 bygger Humlegården just nu Swedbanks nya huvudkontor. När huvudkontoret är klart kommer Humlegården äga cirka 57 000 m² i Sundbyberg Stad.

Fastigheterna i Solna Stad och Sprängaren har betydande utvecklingsmöjligheter både i form av nybyggnationer och förädling av befintliga byggnader.

”De fastigheter som vi nu köper passar mycket bra in i Humlegårdens befintliga bestånd. Vi förstärker vår position i Solna Strand och centrala Sundbyberg. Området är ett av Stockholms starkaste tillväxtområden inom kontorsbranschen. Samtidigt gläds vi åt det stora förtroende som Swedbank visat oss när man valt oss som sin affärspartner för sitt nya huvudkontor”, säger Per-Arne Rudbert, vd för Humlegården.

Sedan tidigare äger Humlegården fastigheter med ett marknadsvärde på cirka 1 Mdr i Solna och Sundbyberg. Efter affären och färdigställandet av Swedbanks huvudkontor ökar värdet till cirka 5 Mdr. Humlegården förvaltar andra fastighetstillgångar inom Länsförsäkringar samt DNB Eiendoms fastighetsbestånd i Sverige. Det förvaltade fastighetsbeståndet har ett marknadsvärde på cirka 22 Mdr, inklusive Swedbanks huvudkontor.

Per-Arne Rudbert fortsätter:

”Genom affären koncentrerar vi vårt ägande till fyra prioriterade delmarknader i Stockholm. Vi äger ett betydande bestånd av kvalitetsfastigheter i centrala Stockholm samt en stor fastighet i Hagastaden. I Solna Stad äger vi 19 fastigheter i Hagalund och nu får vi ett fjärde ben i fantastiskt läge i Solna och Sundbyberg. Vårt fastighetsbestånd blir ännu bättre sammansatt av fastigheter med god värdetillväxt, starkt kassaflöde och betydande utvecklingsmöjligheter”.

Humlegården tillträder fastigheterna 2 juli i år.

Upplysningar lämnas av:

Per-Arne Rudbert, VD, Humlegården Fastigheter AB, 
tel 070-590 15 54

Thorsten Åsbjer, vVD, Humlegården Fastigheter AB,
tel 070-653 39 10



Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer