Humlegården hyr ut 2 240 kvm i Solna strand

Pressmeddelande den 8 januari 2013:

Humlegården Fastigheter har skrivit hyreskontrakt med DEKRA Industrial AB om 2 240 kvm på Hemvärnsgatan 11 i Solna strand.

Lokalerna omfattas av såväl kontorslokaler som specialanpassade verkstadsytor för teknisk kontroll samt en bassäng för utveckling av robotar i undervattensmiljö. Inflyttning sker i september 2013.

”Vi är väldigt nöjda med att vi har kunnat tillgodose de speciella lokalbehov som DEKRA har. Tillsammans har vi sett möjligheterna och hittat bra lösningar både för kontorslokalerna och för de tekniska ytorna. Vi välkomnar DEKRA till Solna strand och ser deras långsiktiga beslut som ytterligare ett bevis på områdets kommunikativa läge”, säger David Johansson, fastighetschef på
Humlegården Fastigheter.

”Vi sökte en lokal där vi hade väldigt speciella krav, dels på de tekniska ytorna och dels på kontorsytorna, där maximal flexibilitet är viktigt för oss. Lättillgäng-lighet och tillgång till serviceinrättningar i kontorets närhet var också viktigt. Tillsammans med Humlegården lyckades vi hitta en lokallösning som uppfyller våra högt ställda krav”, säger Jörgen Backersgård, vd på DEKRA Industrial AB.

DEKRA Industrial AB verkar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering. DEKRA finns på 30 orter i Sverige och är Europas ledande företag inom teknisk kontroll med 29 000 medarbetare i 50 länder. Inom lokalerna ryms även DEKRA Automotive som är en ledande aktör inom kontrollbesiktning av fordon.



Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer