Humlegården Fastigheter säger upp förvaltningsuppdrag

Pressmeddelande den 23 januari 2014:

Humlegården Fastigheter väljer att avsluta förvaltningsuppdraget för DNB Naeringseiendoms två fastigheter, Pennfäktaren 10 (Vasagatan 11) och Mentorn 1 (Kungsbron 2). Humlegården och DNB har enats om att avtalet upphör den 31 mars 2014.

Under flera år har Humlegården Fastigheter haft flera förvaltningsuppdrag där endast ett, det för DNB Naeringseiendom, har legat utanför Länsförsäkringsgruppen. På senare tid har Humlegården mer än fördubblat sitt ägarinnehav och därmed övergått från att vara ett förvaltande bolag till att alltmer bli ett ägarbolag. I och med avslutandet av förvaltningsuppdraget åt DNB tydliggör Humlegården sin inriktning för fastighetsbeståndet.

"Vi har haft ett väldigt bra samarbete med DNB och vi är stolta över få överlämna två välskötta fastigheter där nästintill inga vakanser finns. Att avsluta förvaltningsuppdraget är ett naturligt steg för oss och nu fokuserar vi på de fastigheter som ägs inom Länsförsäkringsgruppen", säger Per- Arne Rudbert, vd på Humlegården Fastigheter.



Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer