Inbjudan: Vretens tunnelbanestation blir Solna strand

Pressmeddelande den 12 augusti 2014:

Tillsammans med SL, Solna stad och andra fastighetsägare i området byter vi namn på tunnelbanestationen Vreten till Solna strand. En invigningsceremoni hålls den 18 augusti i samband med namnbytet.

Stationen ligger i ett område som sedan början av 2000-talet benämns Solna strand. Anledningen till namnbytet är främst att göra det enklare för alla som arbetar i och besöker området att orientera sig.

Tid: Måndag den 18 augusti kl 12.30
Plats: Utanför tunnelbanestation Solna strand (tidigare Vreten)

Program:

  • Kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk beskriver Solna strands utveckling
  • SL:s vd Anders Lindström berättar om varför namnbytet görs
  • Avtäckning av namnskylt och officiell invigning av Solna strand
  • Tid för intervjuer och frågor

I samband med ceremonin bjuder vi på glass.

Solna strand får besök av food trucksFör att uppmärksamma namnändringen får Solna strand besök av så kallade food trucks. Tre matvagnar med olika kök kommer finnas på plats runt om i Solna strand dagligen kl 11-13 under perioden 18-29 augusti.

Om Solna strandOmrådet har de senaste åren utvecklats till ett av Solnas mest företagstäta områden. I Solna strand finns idag cirka 250 företag och myndigheter och drygt 8 000 personer arbetar här.

Humlegården Fastigheter har tillsammans med Vasakronan, Mengus, Trifam, Fastighets AB L E Lundberg och Fabege arbetat för genomförandet av namnbytet samt bekostat delar av detta.



Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer