Invigning: Liljevalchs i samarbete med Humlegården kring konstnärshubb

Pressmeddelande den 26 augusti 2014:

Liljevalchs erbjuder konstnärer och kreatörer projektplatser i Hagalunds företagsområde i samarbete med Humlegården Fastigheter och Solna kommun. Konstnärshubben blir en knutpunkt där kreativitet kan utforskas, utvecklas och visas upp. Invigning och öppet hus hålls torsdag den 28 augusti kl 16-19 på Industrivägen 14 i Hagalund, Solna.

I lokalen på Industrivägen 14 finns projektplatser för såväl konstnärer som filmare, scenografer och fotografer. Här ges möjlighet till utbyte av idéer och samarbete. Verksamheten kommer också vara utåtriktad med mindre utställningar, seminarier och andra konstnärliga event.

Projektet är initierat av Liljevalchs och sker i samarbete med Humlegården Fastigheter och Solna kommun. Öppet hus hållstorsdag den 28 augusti kl 16-19 då performance-artisten Iris Smeds med Vaska Fimpen uppträder. Vid invigningen talar Madeleine Sjöstedt (FP), kulturborgarråd i Stockholm, Marianne Damström Gereben (FP), kultur- och fritidsnämndens ordförande i Solna samt Per-Arne Rudbert, vd för Humlegården Fastigheter.

"I Hagalunds företagsområde finns sedan länge både replokaler, konstnärsateljeer och ungdomsverksamheter etablerade. Liljevalchs Hubb ser vi som ytterligare ett bidragande tillskott till kulturlivet i området", säger Per-Arne Rudbert, vd Humlegården Fastigheter.

Syftet med projektet Liljevalchs Hubb är att skapa bredare kontaktytor mellan kreativa aktörer och det etablerade kulturlivet i Stockholmsregionen, att få till möten mellan konstnärliga utövare och institutioner samt företag och organisationer.

Välkommen!Relaterade artiklar

Centrum för AMP utser Sara Eriksdotter Bjurström till vd

Nu tas nästa steg i uppbyggnaden av Centrum för Affärs- och MedborgarPlats genom utnämningen av Sara Eriksdotter Bjurström till vd.

Läs mer


Humlegården stolt partner till Market Art Fair

Den 12-14 april är det dags för årets upplaga av Market Art Fair, Nordens viktigaste mässa för samtidskonst, som äger rum på anrika Liljevalchs. Här presenteras konst från 35 framstående gallerier...

Läs mer


Humlegården på SXSW

South by Southwest (SXSW) i Austin är en av världens största evenemang med fokus på digital utveckling, film och musik. Här samlas över 300 000 deltagare för att ta del av intressanta framtidsspani...

Läs mer