Invigning: Liljevalchs i samarbete med Humlegården kring konstnärshubb

Pressmeddelande den 26 augusti 2014:

Liljevalchs erbjuder konstnärer och kreatörer projektplatser i Hagalunds företagsområde i samarbete med Humlegården Fastigheter och Solna kommun. Konstnärshubben blir en knutpunkt där kreativitet kan utforskas, utvecklas och visas upp. Invigning och öppet hus hålls torsdag den 28 augusti kl 16-19 på Industrivägen 14 i Hagalund, Solna.

I lokalen på Industrivägen 14 finns projektplatser för såväl konstnärer som filmare, scenografer och fotografer. Här ges möjlighet till utbyte av idéer och samarbete. Verksamheten kommer också vara utåtriktad med mindre utställningar, seminarier och andra konstnärliga event.

Projektet är initierat av Liljevalchs och sker i samarbete med Humlegården Fastigheter och Solna kommun. Öppet hus hållstorsdag den 28 augusti kl 16-19 då performance-artisten Iris Smeds med Vaska Fimpen uppträder. Vid invigningen talar Madeleine Sjöstedt (FP), kulturborgarråd i Stockholm, Marianne Damström Gereben (FP), kultur- och fritidsnämndens ordförande i Solna samt Per-Arne Rudbert, vd för Humlegården Fastigheter.

"I Hagalunds företagsområde finns sedan länge både replokaler, konstnärsateljeer och ungdomsverksamheter etablerade. Liljevalchs Hubb ser vi som ytterligare ett bidragande tillskott till kulturlivet i området", säger Per-Arne Rudbert, vd Humlegården Fastigheter.

Syftet med projektet Liljevalchs Hubb är att skapa bredare kontaktytor mellan kreativa aktörer och det etablerade kulturlivet i Stockholmsregionen, att få till möten mellan konstnärliga utövare och institutioner samt företag och organisationer.

Välkommen!Relaterade artiklar

Premiär för Humlegårdens podcast

I vår nya podcast ”Miljöer att växa i” vill vi bjuda på inspirerande samtal om ämnen vi brinner för – som kontoret, arbetslivet och stadsutveckling. Nu kan du ta del av det första avsnittet, som...

Läs mer


Misschiefs gästar Linnégatan 4

Den 10 augusti slog Misschiefs Takeover upp sina portar på Linnégatan 4. Här kan besökaren ta del av en spännande kombination av pop-up ateljéer och konstutställning. Deltagarna är alla kvinnor,...

Läs mer


Centrum för AMP utser Sara Eriksdotter Bjurström till vd

Nu tas nästa steg i uppbyggnaden av Centrum för Affärs- och MedborgarPlats genom utnämningen av Sara Eriksdotter Bjurström till vd.

Läs mer