Invigning: Liljevalchs i samarbete med Humlegården kring konstnärshubb

Pressmeddelande den 26 augusti 2014:

Liljevalchs erbjuder konstnärer och kreatörer projektplatser i Hagalunds företagsområde i samarbete med Humlegården Fastigheter och Solna kommun. Konstnärshubben blir en knutpunkt där kreativitet kan utforskas, utvecklas och visas upp. Invigning och öppet hus hålls torsdag den 28 augusti kl 16-19 på Industrivägen 14 i Hagalund, Solna.

I lokalen på Industrivägen 14 finns projektplatser för såväl konstnärer som filmare, scenografer och fotografer. Här ges möjlighet till utbyte av idéer och samarbete. Verksamheten kommer också vara utåtriktad med mindre utställningar, seminarier och andra konstnärliga event.

Projektet är initierat av Liljevalchs och sker i samarbete med Humlegården Fastigheter och Solna kommun. Öppet hus hållstorsdag den 28 augusti kl 16-19 då performance-artisten Iris Smeds med Vaska Fimpen uppträder. Vid invigningen talar Madeleine Sjöstedt (FP), kulturborgarråd i Stockholm, Marianne Damström Gereben (FP), kultur- och fritidsnämndens ordförande i Solna samt Per-Arne Rudbert, vd för Humlegården Fastigheter.

"I Hagalunds företagsområde finns sedan länge både replokaler, konstnärsateljeer och ungdomsverksamheter etablerade. Liljevalchs Hubb ser vi som ytterligare ett bidragande tillskott till kulturlivet i området", säger Per-Arne Rudbert, vd Humlegården Fastigheter.

Syftet med projektet Liljevalchs Hubb är att skapa bredare kontaktytor mellan kreativa aktörer och det etablerade kulturlivet i Stockholmsregionen, att få till möten mellan konstnärliga utövare och institutioner samt företag och organisationer.

Välkommen!Relaterade artiklar

The Gentle Giants tar plats i Norra Station

I kvarteret Norra Station och fastigheten Bilpalatset, som sträcker sig mellan Sankt Eriksgatan och Norra Stationsgatan i expansiva Hagastaden, har den unga konstnären Alexandra Karpilovski skapat...

Läs mer


Minskar energianvändning med artificiell intelligens

Ett av Humlegårdens viktigaste mål är att minska vår energianvändning med 32 procent till år 2030. Just nu är det ett stort fokus på energifrågan i allmänhet. Att effektivisera energianvändningen ä...

Läs mer


Nordiska Galleriet – Stockholms främsta designdestination

På Nordiska Galleriet finns allt från doftljus till italienska designsoffor. Sedan 1929 har butiken i Humlegårdens fastighet på Nybrogatan 11 varit en samlingsplats såväl för designintresserade...

Läs mer