SSC (Swedish Space Corporation) hyr av Humlegården Fastigheter

Pressmeddelande den 18 mars 2015:

Humlegården Fastigheter har skrivit hyresavtal med SSC som hyr cirka 3 200 kvadratmeter i Solna strand. Inflyttning sker den 1 juni 2016.

Humlegården Fastigheter har skrivit ett långt hyresavtal med SSC för kontors- och labblokaler på Torggatan 15 i Solna strand. Avtalet omfattar cirka 3 200 kvadratmeter och inflyttning sker den 1 juni 2016.

Den nya adressen för SSC blir Torggatan 15 i fastigheten Päronet 6. Den totala arean är cirka 3 200 kvadratmeter fördelat på cirka 1 000 kvadratmeter labb och renrum samt 2 200 kvadratmeter kontor. Lokalerna anpassas utifrån de speciella behov som verksamheten kräver.

”SSC har sedan lång tid tillbaka haft sina lokaler i Solna strand och det är glädjande att de väljer att stanna kvar i området. Naturligtvis är det extra roligt att de väljer just oss som samarbetspartner”, säger David Johansson, fastighetschef på Humlegården Fastigheter.

SSC är leverantör av avancerade rymdtjänster och hjälper rymdorganisationer, kommersiella aktörer samt forskningsinstitut att få tillgång till rymden till nytta för jorden.

Tenant & Partner var rådgivare åt SSC vid lokalsökningen.



Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer