Humlegården deltar vid invigningen av Norra Stationsgatan

Pressmeddelande den 18 maj 2017:

Norra Stationsgatan är namnet på stråket där Vasastaden och Hagastaden möts. Området genomgår en omfattande utveckling som beräknas pågå fram till år 2020. På platsen kombineras kontor och bostäder och ambitionen är att erbjuda besökaren ett levande stråk med matupplevelser och ett kvalitativt serviceutbud. Tillsammans med Stockholms stad och aktörer såsom Veidekke Bostad, Einar Mattsson, Familjebostäder och Atrium Ljungberg deltar Humlegården i ett initiativ där det tagits sikte på att med gemensamma krafter skapa ett attraktivt kvarter som är levande dygnet runt.

– Planerna för Norra Stationsgatan och Hagastaden är mycket intressanta och genom detta evenemang får allmänheten chans att både ta del av visionerna och uppleva allt det som är på plats redan idag, säger David Johansson, Fastighetschef på Humlegården.

Pop up-park, foodtrucks och vernissage bland programpunkterna 
Under två dagar öppnas kvarteret upp och bjuder på flera spännande programpunkter, från branschseminarium till aktiviteter för hela familjen. Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård (S) invigningstalar kl. 13.00 på fredagen den 19 maj på Atrium Ljungbergs innergård på Norra Stationsgatan 71.

Besökaren får möjlighet att se hur ett av Stockholms mest intressanta områden kommer att utvecklas och se ut när det är färdigbyggt. I området kan man till exempel gå på vernissage och galleripromenad samt besöka visningslägenheter. Det arrangeras även afterworks med DJ och för matupplevelserna står områdets restauranger samt ett flertal foodtrucks. Humlegården har skapat en pop up-park där Norra Stationsgatan och Hälsingegatan möts.

David Johansson medverkar i seminarium om visionen för Hagastaden
Fredag den 19 maj 2017 arrangerar Stockholms stad ett branschseminarium under rubriken "Visionen om den levande Hagastaden". I panelen återfinns bland andra stadsarkitekten Torleif Falk och representanter från de aktörer som är aktiva i området. Deltagarna ger sin syn på hur man skapar en levande stadsdel och hur platsen kan bidra till Stockholm och regionen.

Från Humlegården medverkar fastighetschefen David Johansson, som förutom engagemanget i utvecklingen av Norra Stationsgatan även är ordförande i föreningen Hagastaden Fastighetsägare. Föreningen arbetar för att Hagastaden ska bli en av världens främsta kluster inom Life Science. Området beräknas vara fullt utbyggt år 2025 och innehåller då cirka 6 000 bostäder och hela 50 000 arbetsplatser, med en stor koncentration av forskning och företagande inom Life Science.

– Utvecklingen av Hagastaden är omfattande och tillsammans har vi kommit långt i arbetet med att sätta platsen på kartan. Genom detta forum får vi en bra möjlighet att nå ut till stockholmarna och bli ännu mer konkreta kring hur man går från vision till verklighet, säger David Johansson.

I panelen deltar:

  • Torleif Falk, Stadsarkitekt, Stockholms stad
  • Monica von Schmalensee, VD, White arkitekter
  • Peter Walker, Arkitekt, Bau Arkitekter
  • David Johansson, Fastighetschef, Humlegården
  • Stefan Ränk, Koncernchef och VD, Einar Mattsson
  • Anna Ervast Öberg, Projektchef Hagastaden, Folkhem Trä
  • Camilla Klint, Marknadsområdeschef, Atrium Ljungberg

Samtalet leds av Joakim Lind, projektkommunikatör Projekt Hagastaden, Stockholms stad.

För mer information om seminariet, vänligen besök: https://norrastationsgatan.se/seminarium.

Program 19-20 maj 2017: https://norrastationsgatan.se/invigning#invigning-info.Relaterade artiklar

Jonas Rosman till Humlegårdens styrelse

I samband med Humlegårdens bolagsstämma i mars 2021 utsågs Jonas Rosman till ny styrelseledamot.

Läs mer


Premiär för Humlegårdens podcast

I vår nya podcast ”Miljöer att växa i” vill vi bjuda på inspirerande samtal om ämnen vi brinner för – som kontoret, arbetslivet och stadsutveckling. Nu kan du ta del av det första avsnittet, som...

Läs mer


Humlegården deltar i Earth Hour

2007 tog WWF initiativ till en enkel symbolhandling för klimatet, som innebär att alla lampor släcks under en timme den sista lördagen i mars – Earth Hour. I dag är det världens största...

Läs mer