Hannes Snellman förlänger avtal med Humlegården

Pressmeddelande den 2 juni 2022:

Hannes Snellman har sedan 2009 sitt huvudkontor i Humlegårdens fastighet på Kungsträdgårdsgatan 20 i Stockholm. Advokatbyrån har nu valt att förlänga sitt avtal, som sträcker sig över sju år och omfattar lokaler om 2 400 kvm.

Humlegårdens fastighet är belägen strax intill Kungsträdgården, ett mycket attraktivt läge mitt i city med tillgång till restauranger, butiker och kulturliv samt utmärkta kommunikationsmöjligheter. Här hyr Hannes Snellman lokaler om 2 400 kvm i en fastighet som bjuder på en karaktärsfull miljö. Byggnaden, ritad av välkände arkitekten Ivar Tengbom, stod klar 1945. Flera namnkunniga konstnärer stod för utsmyckningen. Humlegården har renoverat byggnaden omsorgsfullt under årens lopp och många unika detaljer är välbevarade. Nu kommer Hannes Snellmans lokaler att uppgraderas och få en ny gestaltning, bland annat genom en entresol på gården, som blir advokatfirmans nav och samlingsplats för medarbetare och besökare.

– Vi är glada över det förnyade förtroendet från Hannes Snellman, som har valt att förlänga sitt avtal i ytterligare sju år. Det är ett kvitto på att vårt erbjudande möter förväntningarna och behoven väl och bekräftar kontorets viktiga roll för verksamheten. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och att tillsammans skapa ett kontor som stärker varumärket, attraherar kompetens och stödjer verksamheten på bästa sätt, säger Anneli Jansson, Vd på Humlegården.

Skapar ett nytt kontor – anpassat för nya arbetssätt
Hannes Snellman grundades i Helsingfors 1909 och expanderade till Sverige 2008 då bolaget etablerade ett kontor i Stockholm. Advokatbyrån har över 300 medarbetare, varav ca 100 arbetar på kontoret i Stockholm.

– I valet av lokal är läget och omgivningen en viktig pusselbit. Utöver detta såg vi också en fantastisk möjlighet att i pandemins fotspår utforma ett modernt kontor som är anpassat efter det ”nya” sättet att arbeta, säger Fredrik Olsson, Managing Partner på Hannes Snellman.

Samarbetspartners i projektet: Spektrum och DAP (arkitekter).
Humlegården Fastigheter:
Katja Hansen (marknadsområdeschef), Marika Arnzén (byggprojektledning) och Peter Lind (fastighetschef).Relaterade artiklar

Substansvärde per 2022-06-30

Beräknat substansvärde per 30 juni 2022 uppgår till 33 285 kronor per aktie. Värdet innebär en ökning med 11,3 procent för första halvåret 2022.

Läs mer


Avsnitt 9 – I huvudet på Pelle Lydmar

Missa inte det nya avsnittet av Humlegårdens podcast, Miljöer att växa i. Denna gång gästas vi av hotell- och krögarikonen Pelle Lydmar.

Läs mer


Humlegården utser Fredrik Sandell till finansansvarig

Humlegården har en stark finansiell profil, ett arbete som under våren bekräftats genom starka betyg från ratinginstituten Moody’s och Standard & Poor’s. För att ta detta arbete vidare har Fredrik...

Läs mer