Hannes Snellman förlänger avtal med Humlegården

Pressmeddelande den 2 juni 2022:

Hannes Snellman har sedan 2009 sitt huvudkontor i Humlegårdens fastighet på Kungsträdgårdsgatan 20 i Stockholm. Advokatbyrån har nu valt att förlänga sitt avtal, som sträcker sig över sju år och omfattar lokaler om 2 400 kvm.

Humlegårdens fastighet är belägen strax intill Kungsträdgården, ett mycket attraktivt läge mitt i city med tillgång till restauranger, butiker och kulturliv samt utmärkta kommunikationsmöjligheter. Här hyr Hannes Snellman lokaler om 2 400 kvm i en fastighet som bjuder på en karaktärsfull miljö. Byggnaden, ritad av välkände arkitekten Ivar Tengbom, stod klar 1945. Flera namnkunniga konstnärer stod för utsmyckningen. Humlegården har renoverat byggnaden omsorgsfullt under årens lopp och många unika detaljer är välbevarade. Nu kommer Hannes Snellmans lokaler att uppgraderas och få en ny gestaltning, bland annat genom en entresol på gården, som blir advokatfirmans nav och samlingsplats för medarbetare och besökare.

– Vi är glada över det förnyade förtroendet från Hannes Snellman, som har valt att förlänga sitt avtal i ytterligare sju år. Det är ett kvitto på att vårt erbjudande möter förväntningarna och behoven väl och bekräftar kontorets viktiga roll för verksamheten. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och att tillsammans skapa ett kontor som stärker varumärket, attraherar kompetens och stödjer verksamheten på bästa sätt, säger Anneli Jansson, Vd på Humlegården.

Skapar ett nytt kontor – anpassat för nya arbetssätt
Hannes Snellman grundades i Helsingfors 1909 och expanderade till Sverige 2008 då bolaget etablerade ett kontor i Stockholm. Advokatbyrån har över 300 medarbetare, varav ca 100 arbetar på kontoret i Stockholm.

– I valet av lokal är läget och omgivningen en viktig pusselbit. Utöver detta såg vi också en fantastisk möjlighet att i pandemins fotspår utforma ett modernt kontor som är anpassat efter det ”nya” sättet att arbeta, säger Fredrik Olsson, Managing Partner på Hannes Snellman.

Samarbetspartners i projektet: Spektrum och DAP (arkitekter).
Humlegården Fastigheter:
Katja Hansen (marknadsområdeschef), Marika Arnzén (byggprojektledning) och Peter Lind (fastighetschef).Relaterade artiklar

Standard & Poor’s stärker Humlegårdens betyg: BBB+ positive outlook

Humlegårdens rating, BBB+, har bekräftats av Standard & Poor’s som också stärker betyget från stable outlook till positive outlook. Utöver Humlegården har endast ett fastighetsbolag i Europa erhåll...

Läs mer


Humlegården Fastigheter AB (publ) års- och hållbarhetsredovisning 2022

Humlegårdens års- och hållbarhetsredovisning 2022 finns nu tillgänglig på vår hemsida, www.humlegarden.se.

Läs mer


Premiär för Rummel – en ny restaurang i en spektakulär paviljong i Hagastaden

Den 15 mars 2023 öppnar krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson restaurang Rummel– en levande krog med fokus på modern europeisk matlagning. Restaurangen är belägen i en vacker paviljong...

Läs mer