Humlegården utser Fredrik Sandell till finansansvarig

Pressmeddelande den 22 juni 2022:

Humlegården har en stark finansiell profil, ett arbete som under våren bekräftats genom starka betyg från ratinginstituten Moody’s och Standard & Poor’s. För att ta detta arbete vidare har Fredrik Sandell rekryterats till rollen som finansansvarig. Han kommer närmast från Kungsleden och tillträdde i början av juni.

Humlegården har under en längre tid fokuserat på att upprätthålla en stark finansiell profil. Hösten 2021 passerades en viktig milstolpe, då bolaget uppnådde 100 procent grön finansiering. Under våren 2022 höjde Moody’s Humlegårdens betyg till Baa1 och Standard & Poor’s gav bolaget betyget BBB+ med stabila utsikter. Starka ratings som bekräftar Humlegårdens stabila position. För att leda Humlegårdens finansfunktion på den fortsatta resan har Fredrik Sandell rekryterats till rollen som finansansvarig. Han har lång erfarenhet från området och kommer närmast från Kungsleden där han arbetat sedan 2011, varav de senaste åren i rollen som finanschef och som medlem i bolagets ledningsgrupp.

Fredrik började sin tjänst den 1 juni 2022 och kommer i sitt arbete att fokusera på att säkerställa Humlegårdens finansieringsbehov och räntekostnadsutveckling samt verka för fortsatt goda relationer med långivare i bank- och kapitalmarknaden.

– Länken mellan finansiering och hållbarhet blir allt viktigare, liksom betydelsen av en stabil finansiell ställning. Det är centrala frågor för verksamheten och vi är mycket glada över att få välkomna Fredrik till vårt team. Med sin gedigna kunskap och långa erfarenhet kommer han att spela en nyckelroll i vårt arbete med att stärka vår finansiella position ytterligare, säger Mikael Andersson, CFO på Humlegården.

Läs mer om Humlegårdens gröna finansieringsstrategi på vår hemsida.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Andersson, CFO
E-mail: mikael.andersson@humlegarden.se
Tel: 072-058 58 19

Fredrik Sandell, Finansansvarig
E-mail: fredrik.sandell@humlegarden.se
Tel: 070-690 65 67Relaterade artiklar

Substansvärde per 2022-06-30

Beräknat substansvärde per 30 juni 2022 uppgår till 33 285 kronor per aktie. Värdet innebär en ökning med 11,3 procent för första halvåret 2022.

Läs mer


Avsnitt 9 – I huvudet på Pelle Lydmar

Missa inte det nya avsnittet av Humlegårdens podcast, Miljöer att växa i. Denna gång gästas vi av hotell- och krögarikonen Pelle Lydmar.

Läs mer


Hur anpassar man kontoret för nya arbetssätt och en digifysisk vardag?

Nya arbetssätt och ett större fokus på kontorets roll belyser vikten av att ha en tydlig strategi. Hur ger man alla medarbetare de bästa möjliga förutsättningarna? Vi bad vårt uthyrningsteam om någ...

Läs mer