Grattis Mekina - Årets företagare i Solna!

I december 2022 korades Mekina, en av Humlegårdens hyresgäster i Hagalund, till Årets företagare i Solna. Bakom utmärkelsen står Solna stad, som varje år prisar företag som på olika sätt bidrar till Solnas tillväxt och en hållbar utveckling. Mekina inriktar sig på att reparera elverktyg för en mer hållbar byggbransch. Verksamheten har expanderat kraftigt de senaste åren, och har mottagit flera priser för sitt arbete. Däribland Dagens Industris DI Gasell 2019, som delas ut till snabbväxande bolag. Idag har Mekina cirka 20 anställda och omsätter runt 40 miljoner kronor. Vi hälsade på i lokalerna på Industrivägen 23 i Hagalund och passade på att ställa några frågor till Mekinas Vd Catrine Sageryd.

Stort grattis till ert pris! Berätta om er verksamhet och vad det betyder att få det här priset?

På Mekina reparerar vi elverktyg för en mer hållbar byggbransch. Vi är otroligt glada över att vinna ett så fint pris som Årets Företagare i Solna. Det är väldigt roligt att vi uppmärksammas och vi hoppas att fler väljer att reparera framöver och inte bara konsumera. 

Hur ser ni på ert läge i Hagalund?

Vi trivs väldigt bra i Hagalund. Läget är jättebra, nära innerstaden för våra medarbetare men också nära E4 för våra kunder.

Hur ser ni på framtiden?

Vi ser ljust på framtiden. Vi ser att fler och fler väljer att reparera sina verktyg och inte bara kasta och köpa nytt. Det är dock endast runt 1 procent av alla verktyg som repareras idag, en väldigt låg siffra, så vi har en stor utmaning framför oss!



Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer