Humlegården förvärvar fastighet i Hagalund

Pressmeddelande den 10 juli 2023:

Humlegården har förvärvat kontorsfastigheten Solna Banvakten 1 på Industrivägen 18–20 i Hagalunds arbetsplatsområde i Solna. Säljare är Miele Aktiebolag. Genom tillskottet stärker Humlegården sitt kluster i stadsdelen, som kommer att genomgå en omfattande utveckling i samband med etableringen av en ny tunnelbanestation i området.


Solna Banvakten 1, fotograf: Lars Clason 

Humlegården är redan idag den största fastighetsägaren i området och utökar nu beståndet genom förvärvet, som har en uthyrningsbar yta om cirka 4 900 kvm. Här kommer Humlegården att erbjuda kontor och lagerytor från hösten 2024.

En ny stadsdel växer fram
Just nu pågår utbyggnaden av tunnelbanans Gröna linje, som förlängs från Odenplan till Arenastaden. I samband med detta etableras en ny tunnelbanestation, Södra Hagalund, med en uppgång mitt i Humlegårdens kluster. Trafikstart beräknas ske 2028. Utbyggnaden av tunnelbanan är startskottet för en omfattande utveckling av stadsdelen. Här har Solna stad och Humlegården tillsammans med övriga fastighetsägare i området tagit initiativ till en satsning som ska skapa flera kvarter med bostäder, arbetsplatser samt kultur, handel och servicefunktioner. Utvecklingen sker etappvis och sträcker sig över en lång period. Nu pågår arbetet med den första detaljplanen i området, som är belägen strax intill den kommande tunnelbanestationen.

− Fastigheten är en viktig pusselbit i utvecklingen av Södra Hagalund och förvärvet ger oss möjligheten att ta ett helhetsgrepp om den viktiga entrén in i stadsdelen, säger Anneli Jansson, Vd på Humlegården.

Fastigheten tillträds den 30 augusti 2023. Advokatfirman Kane har varit köparens juridiska ombud. Humlegården har kommit överens med säljaren om att inte offentliggöra köpeskillingen och det underliggande fastighetsvärdet i försäljningen.

För mer information, vänligen kontakta:

Anneli Jansson
Vd, Humlegården Fastigheter
Tel: 08-678 92 01
E-mail: anneli.jansson@humlegarden.se

 Relaterade artiklar

Humlegården och Brunswick går framåt – i cirklar

Cirkularitet handlar om att minska resursslöseri och utsläpp genom att nyttja material och produkter så länge som möjligt, bland annat genom återbruk. Det är en nyckelfaktor för att nå en hållbar...

Läs mer


Humlegården bland de bästa i kartläggning av arbetsvillkor

Humlegården deltar i Nyckeltalsinstitutets kartläggning ”Attraktiv Arbetsgivarindex”, som studerar arbetsvillkoren i svenskt näringsliv. I årets upplaga hamnar bolaget återigen högt upp i rankninge...

Läs mer


Stockholms hemligaste krog öppnar i Hagastaden

Nu gläntar Restaurang ART på dörren och bjuder in till en hemlighetsfull matupplevelse – inspirerad av Europas mytomspunna speakeasy-krogar. Välkommen in i Roy Bråthens annorlunda universum i hjärt...

Läs mer