Kika in hos Rowico Home på Birger Jarlsgatan 32

Det skandinaviska möbelföretaget Rowico Home har slagit upp dörrarna till sitt nya showroom beläget i Humlegårdens fastighet T-House på Birger Jarlsgatan 32, Engelbrektsplan, i centrala Stockholm. Här välkomnas besökare att ta en närmare titt på det stilsäkra utbudet av hållbara och omsorgsfullt framtagna möbler, där kvalitet snarare än kvantitet står i fokus.

Under 2022 flyttade det halländska familjeföretaget Rowico Home in i nya lokaler i anrika T-House vid Engelbrektsplan. Här har de skapat egen värld med ambitionen att kunderna alltid ska känna sig som hemma, vare sig de är på jakt efter ett nytt objekt eller enbart vill insupa inredningsinspiration över en kopp kaffe. Som en del i sitt utbud erbjuder Rowico Home även kostnadsfri inredningshjälp, då man är mån om att förmedla produkter med lång livslängd och som kommer att älskas länge.  

Rowico Home startades 1971 och har basen i Halmstad, där all formgivning sker. Rowicos Homes möbler är designade för människor som uppskattar välarbetade, skandinaviska möbler med fokus på kvalitet och hållbarhet. Under eget varumärke produceras allt från bord, stolar och soffor till förvaringsmöbler och sänggavlar. Företagets hjärta ligger i att ta fram trämöbler och det är stort fokus på FSC-certifierade produkter, vilket innebär att trämaterialet kommer från ett kontrollerat skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. 

I arbetet med att finna rätt lokal för etableringen av företagets första showroom har läget, lokalen och omgivningen varit en avgörande utgångspunkt. Med utbudet av hållbara och designade möbler krävs rätt miljö, där möbler och inredning presenteras på bästa sätt.   

Det viktigaste för oss var att hitta en lokal med rätt läge, storlek och att den andas ett hem mer än en butikslokal. Lokalen har vackra skyltfönster och en fantastisk takhöjd, vilket gjorde att vi kunde bygga och vårt showroom som vi önskade, och visa upp våra skandinaviska möbler i sin rätta miljö. Att vi dessutom har väletablerade grannar så som Muuto, Bolon, Hästens och Norrgavel, ser vi som en möjlighet, säger Jessica Hammargren vd Rowico Home  

Porträtt: Marianne Boström, Showroom Manager, Rowico Home
Fotograf: Emil FaganderRelaterade artiklar

Vi deltar i Open House 2023

Open House är den världsomspännande arkitekturfestivalen som syftar till att skapa nyfikenhet och öka allmänhetens intresse för arkitektur, involvera medborgarna i stadens utveckling och ge nya...

Läs mer


Cederquist förlänger hyreskontraktet och utökar samtidigt sina lokaler hos Humlegården

Advokatfirman Cederquist har valt att förlänga hyreskontraktet avseende kontor på Hovslagargatan 3 i Stockholm. Bolaget kommer även att utöka lokalerna, som nu sträcker sig över cirka 3 900 kvm. 

Läs mer


Humlegården välkomnar restaurangerna ART och Din-Din Club till Norra Station

Under våren 2024 får Stockholms krogscen två nytillskott i Hagastaden. De populära Stockholmskrogarna Restaurang ART och Din-Din Club öppnar nya verksamheter i Humlegårdens satsning Norra Station,...

Läs mer