Så skapar du en attraktiv arbetsplats

Många funderar över vad som behövs för att skapa en attraktiv arbetsplats som möter dagens behov och blir en naturlig samlingsplats för alla medarbetare. Vi tror oss veta svaret! Här delar Fredrik Lantz Fastighets- och uthyrningschef med sig av sina bästa tips.

Vad efterfrågas av verksamheter som söker nytt kontor?

Kunderna på kontorshyresmarknaden efterfrågar attraktiva och moderna kontor med hög funktionalitet. Läget är också väldigt viktigt och här är det främst spårbunden kollektivtrafik som är topp prioriterat, även om vissa verksamheter fortsatt behöver ha möjlighet att parkera bilar. 

Hur kan Humlegården hjälpa till?

Vi har en stor variation på de fastigheter vi äger: geografiskt, tidsepokmässigt och arkitektoniskt. Det innebär att vi kan erbjuda en bredd av förslag avseende storlek, verksamhetsstöd och prisbild. Men, trumfkortet är våra medarbetares engagemang att hjälpa till att hitta rätt lokal för er. Med egen personal inom uthyrning, förvaltning, ombyggnation och fastighetsdrift kombinerat med vårt breda samarbetsnätverk av allt ifrån arkitekter, konstruktörer, inredare, arbetsplatsrådgivare till teknikleverantörer brukar vi kunna trolla fram smarta, snygga och kostnadseffektiva erbjudanden.

Kan du ge tre tips på hur man skapar en funktionell och attraktiv arbetsplats?

Det är faktiskt inte så komplicerat som många vill framställa det, även om kontorets betydelse har ökat. Vi kan se det i tre steg:

Först och främst tycker jag att alla ska ta ett tydligt första avstamp i sin affärsplan eller verksamhetsplan och därefter försöka vinkla över slutsatserna till en enkel arbetsplatsstrategi: 

  • Vad ska ha vårt kontor till? 

  • Hur skapar vi bästa möjliga stöd för de processer som är viktigast för att vi ska vara framgångsrika och leverera effektivt i förhållande till vår affärsidé eller kanske ibland, myndighetsuppdrag? 

  • Vilka miljöer ska då finnas för individerna och vad behövs för de gemensamma aktiviteterna?

Om man därefter analyserar hur kontoret ser ut idag och hur det fungerar får man viktiga ytterligare pusselbitar att styra mot.

  • Är dagens kontor lagom stort för oss idag och hur vi bedömer tror vi kommer jobba framåt?

  • Vad skaver och funkar dåligt?

  • Vad gillar vi och trivs med?

Nu har ni formulerat framtidsvisionen och identifierat ert nuläge – dags att hitta lösningen! Vi på Humlegården tar fram förslag utifrån er analys. Tillsammans kan vi skapa en miljö i ett intressant sammanhang, där både medarbetare och verksamhet kan växa och utvecklas.



Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer