Yoyo Nasty gästar Norra Station

Yoyo har en Master of Fine Art från Konstfack och är ständigt aktuell med sina utställningar över hela världen och samarbeten med varumärken. Hon låter oss ta del av färgglada målningar av drömsk och lekfull karaktär. Återkommande motiv är livliga figurer, djur och växter. På Hälsingegatan 38 i Hagastaden hittar man nu hennes karaktäristiska tigrar. Vi passade på att ställa några frågor till Yoyo!

Hur skulle du beskriva din konst och din stil? Vad inspireras du av?

Naturen är min främsta inspirationskälla. Rytm, rörelse och naturens krafter har inspirerat mig i min surrealistiska, fiktiva värld. Jag hämtar över mycket inspiration från växtlighet och de otaliga varianter på former, färger och mönster som man kan hitta bland allt som växer naturen. 

Mina karaktärer har alla en slags excentrisk personlighet, som på många sätt ligger ganska nära mig själv. De dansar och hoppar runt tillsammans och representerar nyfikenhet, lekfullhet, vänskap och vänlighet.

I verket ser vi en av dina mest välkända och uppskattade karaktärer - tigern. Berätta mer om tankarna bakom motivet.

Tigrarna ska förmedla kärlek, lekfullhet och ett fritt sinne. De knasiga, leende ansiktena tittar tillbaka på betraktaren och lyser upp kvarteret.

Du är precis hemkommen från Mexico, där du haft en soloutställning, och dessförinnan var du i Sydkorea. Berätta mer!

Ja, i Mexico ställde jag ut på Galeria Casa Colon i Mérida, Yucatan. Jag är så stolt över utställningen, som jag har arbetat med under hela året. I Sydkorea visades mina verk på Luzium Gallery i Daegu. Sedan 2019 har jag haft
utställningar i både Sverige och utomlands. Jag jobbar också med uppdrag från spännande kunder som Marimekko, Soho House, Puma, H&M och Spritmuseum i Stockholm.

Instagram: @yoyo_nasty



Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer