Origo öppnar portarna

I mötet mellan Solna och Sundbyberg återfinns Origo, Humlegårdens senaste satsning som erbjuder kontor med stor flexibilitet, välkomnande, gemensamma ytor och ett starkt serviceerbjudande. I slutet av 2023 slogs portarna upp och två personer som varit centrala i arbetet med platsen är Avin Faily, Projektchef och Jens Folkesson, Affärsutvecklare på Humlegården. Här berättar de mer om resan och slutresultatet.

Origo sträcker sig över totalt 18 000 kvm och rymmer upp till 1 800 arbetsplatser, med tillgång till omsorgsfullt designade miljöer för möten och konferenser, träningsmöjligheter, gröna terrasser och en bemannad reception. Genom att kombinera kontor, mötesplatser, service samt mat och dryck på ett sätt som bidrar till hela kvarteret är Humlegårdens ambition att Origo ska bli en ny mittpunkt i området.

”Projektet har präglats av en stolthet över att man inte bara bygger en enskild fastighet. Origo är en central del i ett sammanhang. Det har varit mycket spännande att vara med och bidra till utvecklingen av stadsdelen, där vi skapat en välkomnande och generös mötesplats”, säger Avin Faily, Projektchef på Humlegården.

Strax innan årsskiftet inleddes inflyttningen. I den första vågen av hyresgäster återfinns bland andra Sandvik, Aura Lights, Crayon och restaurangen Bistro Victor.

”Det har varit fantastiskt att arbeta med Origo och vara med och skapa en produkt och ett nytt erbjudande som efterfrågas av kunder men som också blir en katalysator för hela området. Att få se hur ett hus tas i bruk och uppleva den atmosfär som skapas på en dynamisk plats som denna är alltid lika roligt”, säger Jens Folkesson, Affärsutvecklare på Humlegården.

Genomtänkta miljöer

I arbetet med Origo har inspiration hämtats från hotellvärlden. Spik Studios, kända för uppmärksammade destinationer såsom Steam Hotel, Jacy’z Hotel och Ellery Beach House, står bakom gestaltningen och interiören i entréplanet. Kopplingen till upplevelsen av att befinna sig på ett hotell märks både i bemötande och atmosfär liksom i utformningen av de gemensamma ytorna i entréplanet där varje detalj – från interiören och dess material och kulörer till växtlighet, musiken till de noga utvalda dofterna – är valda för att besökaren ska trivas och känna sig välkommen. I huset finns även Bistro Victor och Origo Top Bar, med höga ambitioner avseende mat- och dryckesupplevelsen.

”Det jag är mest stolt över i projektet är de fantastiska miljöer vi skapat, både utifrån den funktionalitet och upplevelse de bjuder på. Vi har skapat ett hus där våra kunder har allt de behöver för en arbetsdag, men i en helt annan och mer inbjudande kontext än upplevelsen i ett mer traditionellt kontorshus”, säger Jens Folkesson.

I Origo sträcker sig kontoret bortom de egna lokalerna, genom att kunderna har access till omsorgsfullt designade miljöer för möten och konferenser i entréplanet, gym, omklädningsrum, gröna takterrasser och en bemannad reception. Här sätts en ny standard för framtiden i form av flexibla kontor som tillgodoser dagens höga förväntningar på att kombinera produktivitet, inspiration och trivsel, allt med närhet till oslagbara kommunikationer.

”Origo liknar inget annat och utmanar normen för vad ett kontor kan vara. Jag är otroligt stolt över att vi lyckats möta de höga förväntningarna som följer med en hög ambition”, avslutar Avin Faily.

Läs mer om Origo



Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer