Stark efterfrågan på förädlade Solnakontor hos Humlegården

Pressmeddelande den 3 maj 2007:

Sedan Länsförsäkringar Liv förvärvade fastigheten Apelsinen 5 i Solna Strand (Vretenvägen 13) sommaren 2006, genomförs ett intensivt förädlingsarbete under ledning av Humlegården, ett fastighetsföretag i Länsförsäkringsgruppen.

”Det här förädlingsprojektet har slagit mina redan högt ställda förväntningar på uthyrningstakt”, säger Humlegårdens fastighetschef Johan Zachrisson i en kommentar. ”Jag tror att kombinationen av hårdvaran, i form av en bra fastighet som vi gör ännu bättre, och mjukvaran, det vill säga det engagemang som vi vill visa i alla kontakter med hyresgästerna är det som givit snabbt resultat.”
Huset som är byggt 1970 har haft en obehandlad betongelementfasad, som nu har målats vit. Huset har fått en ny huvudentré och för att säkerställa en god inomhusmiljö har nya klimatanläggningar med hög prestanda installerats. Upprustningen fortsätter nu med uppfräschning och ombyggnad av bland annat innergården och trapphusen samt en upprustning och utökning av den lokala restaurangen Klyftan.

”Jag ser Apelsinen-projektet som ett bra exempel på det som vi vill ska vara Humlegårdens signum; förmågan att förädla en nedgången fastighet och sedan visa samma engagemang i våra kundrelationer som vi visar när det gäller att förädla fastigheten”, fortsätter Johan Zachrisson.

”Projektet styrker oss också i vår tro att utvidgningen av Humlegårdens geografiska verksamhetsområde till att även omfatta närförorter var ett riktigt steg att ta.”
Huset ligger mitt emot Vretens tunnelbanestation och erbjuder även drygt 300 parkeringsplatser.

”Läget, kommunikationerna, flexibiliteten i lokallösningar och kanske framförallt att Humlegården övertygat oss om att vi kan får en bra service även efter att vi flyttat in är det som har fällt vårt avgörande att hyra i Apelsinen”, säger Cecilia Daun Wennborg, vice verkställande direktör för Carema, som i november flyttar in sitt koncernkontor på 2950 färdigrenoverade kvadratmeter på Vretenvägen 13. Carema är en ledande privat utförare av offentligt finansierad vård och omsorg i Norden.

Uthyrningen av lokalerna i Apelsinen sker i samarbete mellan Humlegården och Fastighetsplanering.

För ytterligare information eller kommentarer kontakta

Johan Zachrisson, fastighetschef, tel 0708-95 90 95
Katarina Cygnaeus, uthyrare, tel 0708-23 42 00Relaterade artiklar

Hagastaden – en ny stadsdel växer fram

Hagastaden är en av Stockholms hetaste adresser. Tusentals nya bostäder har byggts i stadsdelen de senaste åren och runt Karolinska Institutet blomstrar företag inom framförallt life science. Och...

Läs mer


Så säkerställer Humlegården kundupplevelsen

Varje byggprocess är unik. Även om flera moment är standardiserade så är helheten en unik sammansättning av intressenter och samarbetspartners, placering och omgivning, utformning och tänkt...

Läs mer


I mars flyttade Nordnet in i de nya lokalerna på Alströmergatan 29 på Kungsholmen.

Inflyttning i toppmoderna lokaler för Nordnet Bank

Efter tre år är den stora restaureringen av fastigheten Dykaren 10 på Kungsholmen klar. Den gamla lokalen för maskiner inom tändsticksindustrin har förvandlats till modern kontorsfastighet för den...

Läs mer