Humlegårdens fastighet på Birger Jarlsgatan 25 fullt uthyrd

Pressmeddelande den 3 februari 2015:

Under 2012 påbörjade Humlegården Fastigheter tomställandet av fastigheten på Birger Jarlsgatan 25. Efter varsam renovering av lokalerna har nya hyresgäster flyttat in och huset är nu fullt uthyrt.

Fastigheten, som har ett högt kulturhistoriskt värde, har moderniserats i samspel med den anrika jugendarkitekturen. Ett spännande möte har skett mellan ursprunglig originalarkitektur och moderna lösningar där kundernas önskemål hela tiden varit centrala frågor.

”Efterfrågan på moderna lokaler i fastigheter med karaktär är stor, och det är just kombinationen av fin arkitektur och effektiva kontor som har bidragit till att vi lyckats hyra ut lokalerna i huset så fort. För moderna företag är det inte bara interiören som är avgörande, det är även viktigt hur fasad, entré och trapphus samspelar för att välkomna sina besökare”, säger Peter Lind, fastighetschef på Humlegården Fastigheter.

Byggnaden har genomgått stora förändringar där bland annat en hjärtvägg har ersatts med en pelarstomme vilket har möjliggjort effektivare kontorsytor. Humlegården har även samarbetat med en ljusarkitekt för att skapa trevliga miljöer i delar av huset som saknar direkt dagsljus.

I förra veckan tecknades hyresavtal för den sista lediga kontorslokalen med företaget Face2Face. Bland övriga hyresgäster som flyttat in i fastigheten på Birger Jarlsgatan 25 efter renoveringen finns bland andra Stockholms Handelskammare, LinkedIn, Redito och JLL Tenzing.



Relaterade artiklar

Hagastaden – en ny stadsdel växer fram

Hagastaden är en av Stockholms hetaste adresser. Tusentals nya bostäder har byggts i stadsdelen de senaste åren och runt Karolinska Institutet blomstrar företag inom framförallt life science. Och...

Läs mer


Så säkerställer Humlegården kundupplevelsen

Varje byggprocess är unik. Även om flera moment är standardiserade så är helheten en unik sammansättning av intressenter och samarbetspartners, placering och omgivning, utformning och tänkt...

Läs mer


I mars flyttade Nordnet in i de nya lokalerna på Alströmergatan 29 på Kungsholmen.

Inflyttning i toppmoderna lokaler för Nordnet Bank

Efter tre år är den stora restaureringen av fastigheten Dykaren 10 på Kungsholmen klar. Den gamla lokalen för maskiner inom tändsticksindustrin har förvandlats till modern kontorsfastighet för den...

Läs mer