Humlegården är partner till Open House 2018

Pressmeddelande den 3 oktober 2018:

Humlegården är för tredje året i rad stolt partner till Open House Stockholm, festivalen som vill få besökarna att upptäcka Stockholms arkitektur och skapa engagemang kring stadens utveckling. Årets upplaga äger rum den 5–7 oktober. Humlegården arrangerar stadsvandringar samt öppnar dörrarna till T-House på Engelbrektsplan.

Genom att medverka i Open House vill Humlegården bidra till att öka intresset för arkitektur och stadsbyggnad, samt ge besökarna möjlighet att upptäcka historien bakom några av bolagets fastigheter i innerstaden. I år kommer Humlegården att öppna upp dörrarna till T-House på Engelbrektsplan, signerad arkitekten Erik Lallerstedt. Det bjuds även på stadsvandringar där man får lära sig mer om några fastigheter i kvarteret Styrpinnen, beläget mellan Kungsträdgården och Berzelii park. Alla arrangemang är gratis.

– Vi har varit med som partner i Open House Stockholm sedan start. Det är ett fantastiskt tillfälle för oss att få prata arkitektur och stadsutveckling med besökare som är mycket engagerade och intresserade. Deltagarna får en unik möjlighet att upptäcka byggnader som man kanske går förbi varje dag, men som man vet ganska lite om eller aldrig sett insidan på, säger Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.

En internationell arkitekturfestival
Open House genomfördes för första gången i London 1992 och finns nu i 35 städer runt hela världen. Festivalen syftar till att involvera allmänheten i stadens utveckling och stimulera intresset för arkitektur och samhällsbyggande. I Stockholm är festivalen inne på sitt tredje år. Grundare är Samhällsbyggarna, Samhällsbyggnadslänken, Stockholms Arkitektförening och Stockholms Byggnadsförening.

 Läs mer om Open House här



Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer